Öncüpınar Gümrük Kapısı ticari TIR'lara açıldı

Kilis'te bulunan ve Suriye'deki iç savaşın şiddetlenmesiyle bir süredir ticari amaçlı TIR'lara kapalı olan Öncüpınar Gümrük Kapısı dün akşam saatlerinden itibaren tekrar açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2016 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öncüpınar Gümrük Kapısı ticari TIR'lara açıldı

Geçtiğimiz hafta Esad rejiminin Rusya hava desteğiyle Suriye'nin Azez kentine müdahale etmesiyle birlikte sınıra doğru gelen yaklaşık 40 bin Suriyeli sığınmacı dolayısıyla Kilis'te bulunan Öncüpınar Gümrük Kapısı ticari amaçlı gelen TIR'lara kapatılmıştı. Müdahalenin bazı noktalarda durması sonucu sınıra gelen sığınmacıların yaklaşık 20 bini geri köylerine döndüler. Sınıra sıfır noktada kalan yaklaşık 20 bin Suriyeli sığınmacı için, AFAD, Kızılay ve İHH tarafından geçici barınma merkezi kuruldu.

Sınırdaki sığınmacı krizinin çözülmesi sonrası, geçtiğimiz hafta boyunca ticari yük taşıyan TIR'lara kapalı olan Öncüpınar Gümrük Kapısı, tekrar açıldı. Gümrük kapısının açılmasıyla birlikte kilometrelerce uzayan TIR kuyruğu bir süre sonra azalmaya başladı.

Sınır kapısının çok önem arz ettiğini belirten TIR şoförleri, geçişlere izin verilmesi ile birlikte bir an önce yüklerini boşaltmak için gümrüğe hareket ettiler. Türkiye'nin bir çok noktasından getirdikleri meyve, un, çimento gibi ticari malların yanı sıra, bir çok noktadan gelen yardım TIR'ları da gümrüğe hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber