Türk-İş'ten kıdem tazminatı protestosu

Türk-İş'e bağlı bir grup işçi, kıdem tazminatıyla ilgili yapılması planlanan düzenlemeyi protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda toplandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2016 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk-İş'ten kıdem tazminatı protestosu

Türkiye İş Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) üyeleri, kıdem tazminatı düzenlemelerine ve özel istihdam büroları oluşturulmasına yönelik çalışmaları protesto etti.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde tünel önünde toplanan Türk-İş üyesi bir grup, ellerinde pankartlarla sloganlar atarak Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Burada grup adına bir basın açıklaması yapan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, yapılması planlanan düzenlemenin "paralı kölelik sistemi" olarak nitelendirilebileceğini söyledi.

Getirilmesi düşünülen sistemle çalışanların her türlü yasal güvenceden koparılacağını öne süren Uyar, "Bu sistemle çalışma hayatındaki dengeler işçiler aleyhine ciddi bir bozulmaya uğrayacak ve çalışma barışı tehlikeye atılacaktır" dedi.

Türk-İş olarak kamuoyu ve meclisteki partileri bilgilendirme çalışmalarına hız kazandıracaklarını da belirten Uyar, "Hükumetin sosyal tarafların itirazlarını dikkate alacağını ve bu yanlıştan bir an önce döneceğini umut ediyoruz. Türk-İş olarak çalışanların haklarının korunması mücadelesine kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yürüyüşe katılan gruptakiler, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber