Balıkesir'deki FETÖ/PDY operasyonu: 5 kişi tutuklandı

Adliyeye sevk edilen 5 şüpheli tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2016 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir'deki FETÖ/PDY operasyonu: 5 kişi tutuklandı

Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finansman desteği sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında polis tarafından gözaltına alınan 5 kişi, adliyeye getirildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan diğer 6 şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışma ise sürüyor.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Kanunu ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna muhalefet suçlarına ilişkin mahkeme kararı uyarınca 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerce kullanıldığı belirlenen adresler ile araçlarına 9 Şubat'ta yaptıkları operasyonda 5 zanlıyı gözaltına almıştı. Yakalama kararı bulunan diğer 6 kişinin yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

Şüphelilerin FETÖ/PDY'nin il imamı, yardımcıları ve mahalli para sorumlusu olduğu, yapının özel okullarında yetiştirildikten sonra "terfi ve tayin"le Balıkesir'de görevlendirildiği ileri sürülmüştü. Zanlıların, Balıkesir'de yapıya ait eğitim kurumlarında öğretmen olarak kayıtlı göründükleri ancak FETÖ/PDY'nin Balıkesir'deki uzantısı olduğu, yapının idaresi ve özellikle para transferi konularını yürüttüğü iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber