One minute sonrası kumpas talimatı geldi

One minute çıkışından sonra Erdoğan'ı hedef alan İsrail, Mossad üzerinden Paralel Yapı'ya kriptolu ihbar göndererek kumpas talimatı vermiş.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Şubat 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
One minute sonrası kumpas talimatı geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Davos'ta, İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres'e, 'One Minute' çıkışından sonra Mossad düğmeye basarak Paralel Yapı'ya operasyon talimatı verdi.

Önceki günkü operasyonda aralarında Merkez Valisi Ahmet Pek ve üst düzey emniyet müdürlerinin de olduğu 26 kişi için yakalama kararı çıkmıştı.

Selam Tevhid kumpas soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkarılan 26 kişiden gözaltına 13 şüphelinin Ocak 2012'de İsrail istihbarat servisi MOSSAD'dan gelen ihbar üzerine kumpas soruşturmasını başlattıkları iddia ediliyor. Erdoğan'ın asıl hedef olduğu kumpas operasyonunun "One Minute" çıkışından sonra Mossad'tan, Paralel emniyetçilere gönderilen talimat üzerine başlatıldığı ve Paralel Yapı'nın, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı izlemeye başladığı öğrenildi.

"Selam Tevhid'de kumpas'' soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı alınan şüphelilerin, Ocak 2012'de İsrail istihbarat servisinden gelen ihbarla kumpası başlattıkları iddia edilirken ihbarda, İsrail'in farklı ülkelerdeki iki büyükelçiliğine 2012 yılının başında yapılan saldırıya ilişkin bilgilerin kılıf olarak kullanıldığı belirlendi.

TAKİBE ALDILAR

Gözaltına alınan şüphelilerin, söz konusu büyükelçiliklere yapılan saldırıyı, Türkiye'deki bazı isimlerin üzerine yıkmaya çalıştıkları, bu kişiler ile devletin üst düzeyinde görev yapanları terörle irtibatlandırmayı hedefledikleri öne sürüldü.

Önceki gön gözaltına alınan şüphelilerin, İsrail'den gelen ihbarda yer alan bazı isimlerle 28 Şubat döneminde mağdur olan ve ''Selam Tevhid'' soruşturmasında hakkında takipsizlik kararı verilen kişiler arasında irtibat kurmaya ve terörle ilişkilendirmeye çalıştı. Kurmaya çalıştıkları irtibatın ardından ayrıca bu isimlerle üst düzey devlet görevlileri irtibatı kurmaya çalıştıkları iddia edilen şüphelilerin, kumpas dosyasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde ikamet ettiği Keçiören'deki konutunun sahibi Faruk Koca'yı da eklediği belirlendi. Koca'yı ve konutunu takibe alan şüpheliler, böylece o dönem Erdoğan'ın konutunu takibe başladı ve yine Koca üzerinden MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı da izlemeye aldı.

DELİL BULAMADILAR

Gözaltına alınan şüphelilerin, Başbakan, MİT Müsteşarı ve üst düzey devlet görevlilerini, terör örgütü ile irtibatlandırmaya çalışarak kumpas kurdukları iddia ediliyor. Şüphelilerin amaçlarını gerçekleştirmeleri durumunda Ankara'daki kumpas dosyasını İstanbul'daki takipsizlikle sonuçlanan ''Selam Tevhid'' soruşturmasıyla birleştirecekleri ancak hedefe ulaşamayan şüphelilerin, hiçbir delil elde edemedikleri öğrenildi. Savcılığın tespitine göre, FETÖ/PDY'nin 7 Şubat 2012 yılındaki "MİT krizi"nde ulaşamadığı hedefe, bu dosya üzerinden kumpas kurarak varmaya çalıştığı öne sürülüyor. Önceki gün harekete geç en savcılık, İstanbul'daki kumpas sürecine benzer durumun FETÖ/PDY şüphelilerince Ankara'da yapılmaya çalışıldığını tespit edince operasyon yapıldığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber