'İşi yokmuş gibi CHP'yi suçluyor'

Cumhurbaşkanı'nın işi yokmuş gibi CHP'yi suçladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "CHP'yi terör konusunda suçlamak için aklını peynir ekmekle yemek gerekir

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 12 Şubat 2016 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İşi yokmuş gibi CHP'yi suçluyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelen her şehit haberinin yüreklerini yaktığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şimdi terör bağlamında Sayın Cumhurbaşkanı sanki hiçbir işi yokmuş gibi CHP'yi suçluyor. Ben vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum; bu ülkeyi kim yönetiyor? Ben mi yönetiyorum? Ben yönetiyorsam, bütün bu sorumlulukları almaya hazırım. Ben yönetmiyorsam, bu sorumlulukları birinin alması lazım, kim o? Neden bizi suçluyor? Kendisine, 'siz PKK ile masaya oturuyorsunuz' dediğimiz zaman dedi ki; 'bunu söyleyen şerefsizdir'. Masaya oturdukları çıktı mı ortaya? Çıktı. İmralı'da masa kurdukları ortaya çıktı mı? Çıktı. Şimdi ben dönüp Sayın Cumhurbaşkanı'na şu soruyu sormak istiyorum; o şerefsiz dediğiniz adam kim? Kim o şerefsiz dediğiniz adam? Ben miyim yoksa kendisi mi? Nasıl böyle bir suçlama yapabilir? CHP'yi terör konusunda suçlamak için aklını peynir ekmekle yemek gerekir, böyle bir şey olabilir mi?"

Övgüler düzen kim?

"Bunlar talimat vermediler mi? Terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapanlar bunlar değil mi? Öcalan'a övgüler düzenler bunlar değil mi? Düne kadar bizi suçluyorlardı, değil mi? Ne diyorlardı? 'CHP Suriyelileri istemiyor, Suriye'ye gönderecek' diyorlardı. Evet, dedik. Ama nasıl dedik, 'Suriye'de barışı, huzuru sağlayacağız, Türkiye'dekileri ülkelerine göndereceğiz'. Söylediğimiz bu. Şimdi ne diyorlar, 'onları otobüslere bindirip göndereceğiz'. 180 derece insan döner mi bu kadar süre içinde? Böyle bir anlayış, algı olabilir mi?"

'Ey Recep Tayyip Erdoğan...'

Kılıçdaroğlu: "Ama benim merak ettiğim nokta şu; 'ey Amerika' diye bağıran Sayın Cumhurbaşkanı, peki Amerika dönüp size şu soruyu sorsa; 'ey Recep Tayyip Erdoğan, sen bu PYD'nin liderini Ankara'ya davet ettin, kırmızı halılar serdin, sen onun terör örgütünün bir üyesi olduğunu bilmiyor muydun? Açıkça söylüyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri, iktidar sahipleri terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmışlardır. Bütün cumhuriyet savcılarını da göreve davet ediyorum. İstiyorlarsa delil, bütün delilleri önlerine koymaya hazırız."

'Atatürk ağzına yakışmıyor'

Atatürk fotoğrafıyla ilgili eleştirilere de değinen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın ağzına Atatürk yakışmıyor" ifadesini kullandı ve şunları kaydetti: "Bakın daha önce ifade ettim, TBMM'ye gelip tarafsızlığı üzerine yemin eden ben değilim o. Neyin üzerine yemin etti; 'tarafsız olacağıma dair namusum ve şerefim üzerine yemin ederim' dedi. Şimdi ben kendisine bir kez daha soruyorum; Anamuhalefet partisini eleştirdiğin zaman sen tarafsızlığını kaybediyorsun. O zaman ben sana soruyorum diktatör bozuntusu; namus ve şeref senin için hangi anlama geliyor?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber