Erdoğan, 2 ayda bir Bakanlar Kurulu'nu toplayacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bundan sonra iki ayda bir bu toplantı Beştepe'de yapılacak. Yani bir ay MGK, bir ay da Bakanlar Kurulu. Böylece Cumhurbaşkanımızın tecrübelerinden olaylarla ilgili kanaatlerinden istifade edeceğiz" dedi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Şubat 2016 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan, 2 ayda bir Bakanlar Kurulu'nu toplayacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu Hollanda ziyareti dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun uçakta gündemi değerlendirdiği ve sorulan sorulara verdiği cevapları Gazeteci Şeref Oğuz aktardı.

Oğuz'un notları şöyle:

Ortadoğu'da şuan Irak - Suriye Sınırının olmadığına dikkat çeken Davutoğlu bu sınırı kullanan iki terör örgütü olan PKK ve DAEŞ'in Türkiye'yi aynı oranda rahatsız ettiğini ve ikisi arasında Türkiye açısından bir fark olmadığını belirtti. Güvenliğimizi tehlikeye atacak herhangi bir adıma karşı misli ile mukabelede bulunacağımızı bildirdik.

"Joe Biden'a 5 saat boyunca harita üzerinden orada durumu anlattık" diyen Davutoğlu YGP'nin DAEŞ'e karşı mücadele ediyor diye YPG'yi meşru göremeyeceğimizi belirttiğini dile getirdi.

Bir diğer gündem maddesi olan Mülteciler Sorununa da değinen Davutoğlu; "Merkel ile sorunu görüştük ve Suriye Krizine ya Cenevre'de bir çözüm bulanacak ya da Rusya'nın tutumu karşısında ortak bir tavır alınacak dediğimizde Sayın Merkel 'haklısınız' diyerek AB'nin Rusya konusunda ilk defa net bir tavır aldığını gösterdi" dedi.

İç Siyasete de değinen Başbakan; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11. Cumhurbaşkanı Abdül Gül ile görüşmesini ve Hüseyin Çelik'in açıklamalarını da değerlendirdi.

Davutoğlu: Hüseyin Çelik Görüşlerini Her Zaman Dile Getirmiştir

30 yıllık arkadaşların bir araya gelerek görüşmelerinden daha doğal bir durum olamaz diyen Davutoğlu "Ak Parti içinde bazı görüşlerin dile getirilmesi normaldir ama bunların hepsinin parti içi disiplin gereği bütün arkadaşların emeğiyle oluşmuş geleneklere uygun olarak konuşulması ve görüşülmesine yine bütün arkadaşların saygı göstereceğine inanıyorum. Hüseyin Çelik bu tür görüşlerini parti içinde her zaman gündeme getirmiştir. Hiçbir zaman Sayın Çelik'in dışlandığı platform olmamıştır" dedi.

Cumhurbaşkanımıza, Bakanlar Kurulu'nun İki Ayda Bir Beştepe'de Toplanmasını Önerdik

Bakanlar Kurulu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a öneriyi kendisinin götürdüğünü dile getiren Davutoğlu;

"Beştepe'de Bakanlar Kurulu Toplantısının yapılmasını Cumhurbaşkanımız ile konuşmuştuk ve kendisine böyle bir öneride bulunduk. Bundan sonra iki ayda bir bu toplantı Beştepe'de yapılacak. Yani bir ay MGK, bir ay da Bakanlar Kurulu. Böylece Cumhurbaşkanımızın tecrübelerinden olaylarla ilgili kanaatlerinden istifade edeceğiz"

dedi.

Uzun yıllar hep aynı siyasi kadroların içinde birlikte çalışmış insanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşlerinden yararlanmasından daha doğal bir durum olmayacağını dile getiren Davutoğlu;

"bundan sonra bununda doğal seyri içinde akacağını"

sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber