'Kaynak Holding matruşka gibi'

Paralel'in finansörü Kaynak Holding'e bağlı 12 yeni şirket tespit edildi. Şirketlerin bünyesinde 50 okul bulunuyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Şubat 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kaynak Holding matruşka gibi'

Paralel Yapı'ya finansal destek sağlayan en önemli para kaynaklarından Kaynak Holding'e yapılan kayyum atamasının ardından, holdinge bağlı çok sayıda gizli şirket ortaya çıkarıldı. Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda, holdingle organik bağı olduğu tespit edilen 12 şirkete daha kayyum atandı. Hakimlik, önceki şirketlere atanan kayyum heyetinin, yeni tespit edilen 12 şirkette de görev almasına karar verdi. Böylece soruşturma kapsamında, Kaynak Holding'le organik bağı olduğu tespit edilen şirket sayısı 58'e ulaştı.

50 OKUL KAYYUM'DA

Kayyum ataması yapılan şirketlerden ikisinin Mizan Eğitim Kurumları ve Sema Eğitim Kurumları olduğu öğrenildi. Bünyesinde Coşkun ve Nilüfer Okulları, çeşitli anaokulları, FEM ve Anafen dershanelerinin de bulunduğu 50'ye yakın okul ve yurt barındıran iki şirkete de FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları" iddiasıyla kayyum ataması yapıldığı kaydedildi.

Bir kumpas daha çöktü

Gaziantep'te 4 yıl önce FETÖ/PDY'nin fuhuş, gizli belge bulundurma ve parada sahtecilik gibi suçlamalarla mahkum ettirdiği Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı ve yerel Hakimiyet gazetesi sahibi Abdullah Sabri Kocaman hakkında verilen 8 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından bozuldu. İnfaz kararının durdurulması sonrası konuşan Kocaman, gazetecilik faaliyetleriyle FETÖ/PDY'nin hukuksuz işlerini açığa çıkarttığı için kendisinden intikam alınmaya çalışıldığını ileri sürerek FETÖ'ye karşı hukuk mücadelesi vereceğini söyledi.

Eski Terör Daire Başkanı firarda

Selam kumpasının Ankara ayağına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli olan Emniyet Genel Müdürlüğü(EGM) Terörle Mücadele eski Daire Başkanı Cihangir Çelik sırra kadem bastı. Her yerde aranan Çelik, polisten kaçıyor. Mahkeme, Çelik hakkında yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber