Prof. Ercan'dan şifreli intikam

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Kasım 2006 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye Jeofizik Kurumu Onursal Başkanı Prof. Dr. Ercan, İstanbul depremi konusunda polemiğe girdiği kamuoyunda deprem uzmanı olarak tanınan profesörleri internet sitesinde şifreli isimlerle yerden yere vurdu.

Türkiye Jeofizik Kurumu Onursal Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, "www.ahmetercan.net" adresli internet sitesinde şifreli adlar altında kamuoyunun yakından tanıdığı deprem profesörlerini eleştirdi. "Sarsıntı (deprem) Konseyi Başkanı" sıfatını kullanarak Prof. Dr. Haluk Eyidoğan'ın kız öğrencilere sarkıntılık yaptığını öne süren Ercan, "Denizde gemi yüzdüren" şifresiyle Prof. Dr. Naci Görür, "sakallı, gürbüz" şifresiyle Prof. Dr. Celal Şengör ve "Kızılderili" şifresiyle bahsettiği Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'u deprem dersi almadıkları halde "Deprem profesörü olan ünlüler" olarak tanıttı. Sitede "Sarsıntı (Deprem) Konseyi Başkanı" olarak isimlendirilen Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ile ilgili "Bir deprem profesörü üniversitedeki odasında neden bir öğrenciden dayak yedi" başlığıyla yayınlanan yazıdaki açıklamada şunlar yer aldı: "Çünkü kız arkadaşına, o evli hoca sarkıntılık etti. Sarsılalım Konseyi Başkanı. Deprem ticareti yapıyor. Arasıra üniversitede kendini görenler oluyor. Sakının. Sözlerine sürekli 'BenSarsıntı (Deprem) Konseyi Başkanı olarak' diye başlamayı alışkanlık olarak sürdürür. Nasıl oluşturulmuştur, bu sarsıntı konseyi? Hülle ile. Kimin hüllesi ile? Deprem mafyası. Kimdir bunlar ? Başında, 'Karayağız gemisini yüzdüren adam ile sakallı' var. Gerisinde de yamakları. Kimdir bu yamaklar? Atalarımız şöyle der -İt iti ısırmaz- İşte birbirlerini ısırmayan, deprem açıklamamalarını, deprem korosu, olarak yapan bu kişiler ayrıca çıkar korosudur."

KİM BU ÜNLÜLER?

Ercan, internet sitesinden savaş açtığı diğer bilim adamlarını da ilginç bir şekilde tanımladı. "Deprem dersi, eğitim almamış deprem profesörü olabilir mi? Türkiye'de oluyor. Kim bu ünlüler" başlığıyla kamuoyu tarafından tanınan üç bilim adamını şöyle tanımladı: "1. denizde gemi yüzdüren... kara yağız tokur (tıknaz kısa boylu) 2. 'İstanbul'da çok yakışıklı deprem olacak' diyen sakallı , gürbüz. 3. Kızılderili."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber