Organik ürünler dünya pazarında

TÜRK organik ürünlerİ, Almanya'nın Nürnberg şehrinde 10-13 Şubat tarihleri arasında dünyanın en büyük organik fuarı, Biofach Organik Ürünler Fuarı'nda dünyanın beğenisine sundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Şubat 2016 14:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Organik ürünler dünya pazarında

Bu yıl 27. kez düzenlenen Biofach Organik Ürünler Fuarı'nda, Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu 17. kez Ege İhracatçı Birlikleri üstlendi. Türkiye 2015 yılında Biofach'a 13 firma ile katılmışken, 2016 yılında sayı 16'ya yükseldi. Türk organik sektörünün Biofach'a gösterdiği ilgi nedeniyle EİB, Türkiye standının büyütülmesi için fuar idaresiyle görüşmelere başladı.

Biofach Organik Ürünler Fuarı'nda bu yıl 77 ülkeden 2 bin 544 firmanın ürünlerini sergilediğini anlatan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, Biofach'ı 50 bini aşkın kişinin ziyaret ettiğini, katılımcı sayısının yüzde 8 arttığını, katılımcıların yüzde 69'unun uluslararası katılımcı olduğunu belirtti. Biofach Organik Ürünler Fuarıyla eş zamanlı olarak dünyanın en kapsamlı uluslararası organik kongresi düzenlendiğini ifade eden Tarakçıoğlu, "Dünya organik sektörü taraflarının fuara ve kongreye ilgileri bu yıl çok daha fazla oldu. 2015 yılında 13 firma ile milli katılım organizasyonu düzenlemiştik bu sene ise beraberimizdeki firma sayısı 16'ya çıktı. 376,5 m2'lik Türk holü artık bize yetmiyor, fuar idaresiyle alanımızı genişletmek üzere görüşmeler yaptık. Buna bağlı olarak da, önümüzdeki sene gerçekleştireceğimiz milli katılım organizasyonuna daha fazla firmamızı götürmek ve Türk ürünlerini uluslararası alıcılarla ihracatçılarımızı buluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber