Avukatlara yapılacak ödemelere ilişkin tarifeye iptal davası

Ankara Barosu, Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2016 Yılı Tarifesi'ne iptal davası açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2016 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avukatlara yapılacak ödemelere ilişkin tarifeye iptal davası

Ankara Barosu Başkanlığı tarafından Danıştay Başkanlığı'na sunulan dava dilekçesinde, Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2016 Yılı Tarifesi'nde belirlenen ücretlerin, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nde belirlenen ücretlerin çok altında olduğu vurgulandı. Dilekçede, "Bu tarife, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'nde belirlenen ücretin yaklaşık 1/3'ü oranındadır" denildi.

Dava dilekçesinde, Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2016 Yılı Tarifesi ile bu tarifenin dayanağı olan Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Müdafi ve Vekillerin Görevlendirilmeleri ile Yapılacak Ödemelerin Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik'in 8. maddesi, 9. maddesi ve 10. maddesinin 11. fıkrasının yürütmesinin durdurulması ve iptal edilmesi istendi.

Dilekçede ayrıca ilgili düzenlemelerin yasal dayanağı olan 5320 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 13. maddesinin iptali için itiraz yoluyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurulması talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber