'Cumhurbaşkanı'mıza küfretmekle prim yapacağını zannediyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz: "Kılıçdaroğlu, sadece saygıdeğer Cumhurbaşkanı'mıza küfretmekle prim yapacağını zannediyor. Adam küfür ede ede iktidarda kalmayı düşünüyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2016 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Cumhurbaşkanı'mıza küfretmekle prim yapacağını zannediyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Kardeşliğimizin tesis edilerek, bölgedeki huzurun yeniden sağlanması gerekiyor. Bu görüş aynı zamanda devletimizin de görüşüdür" dedi.

AK Parti Bitlis İl Başkanlığınca düzenlenen "İl Danışma Meclisi Toplantısı"na katılan Demiröz, seçimlerde AK Parti'ye en çok destek veren kentlerden birinin Bitlis olduğunu belirterek, kent halkına teşekkür etti.

Bölgede yaşanan terör olaylarıyla ilgili devletin ve güvenlik güçlerinin gerekeni yaptığını dile getiren Demiröz, şöyle konuştu:

"Bu olaylar bittikten sonra ilimize neler kazandıracağımızın hesabını yapmalıyız. Ekonomik katkılardan, bu tarafa yapılacak yatırımlardan en iyi şekilde yararlanmanın planlarını yapmalıyız. Terör belası konusunda yapılacakların en kısa zamanda tamamlanması gerekiyor. Bölge olarak 3 yıl boyunca Çözüm Süreci'nin getirdiği huzuru yaşadık. Bu nedenle Milli Birlik Kardeşlik Süreci'nin başlamasını canı gönülden diliyorum. Kardeşliğimizin tesis edilerek, bölgedeki huzurun yeniden sağlanması gerekiyor. Bu görüş aynı zamanda devletimizin de görüşüdür."

Demiröz, 7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye'de kimlerin ne yaptığını, ne söylediğini çok iyi gördüklerini, vatandaşların bu kesimlere 1 Kasım'da gereken cevabı verdiğini söyledi.

"Dostumuzu ve düşmanımızı gerçek anlamda masaya yatırıyoruz. Ekonomi ve istihdamda bunu dikkate alıyoruz" diyen Demiröz, Türkiye'yi bölmek, huzurunu kaçırmak isteyenlerden hesap sorduklarını ve sormaya devam edeceklerini vurguladı.

Başkanlık sistemiyle yapılacak değişiklikler konusunda önce milletvekillerinin bilgilendirileceğini, daha sonra parti organlarıyla bunu vatandaşlara anlatacaklarını ifade eden Demiröz, şunları kaydetti:

"Başkanlık sistemi diyoruz. Başkanlık sisteminin ne olduğunu iyi bilmiyoruz. Biri bir şey anlatıyor, diğeri başka bir şey söylüyor. Türkiye bundan sonraki dönemlerde koalisyonlara mahkum kalabilir. Koalisyon olduğunda büyümeler duruyor, patinaj yapıyoruz. Şu anda Türkiye üzerinde, sistem değişikliğini tıkama, parlamenter rejimle koalisyonlara mahkum etme, bölme, parçalama ve kalkınmasını durdurma konusunda oyunlar oynanıyor. Çünkü Türkiye'nin yükselmesini durduramıyorlar. Türkiye, Avrupa'daki 30 ülkeden daha fazla misafiri kendi sınırları içinde ağırlıyor ve kimseden de yardım almıyor. Bunlara 10 milyar dolar harcamışız. Helal hoşları olsun. Bunlar hep Müslüman ve bölgemizin insanı. Bize, bizden başka dost yok. Birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Halen ilimizde ve bölgemizde maalesef bu oyuna gelenler var."

- "Ülke sadece AK Parti'nin sırtında"

Demiröz, CHP'nin, HDP'ye takıldığını ifade edere, "Kılıçdaroğlu, sadece saygıdeğer Cumhurbaşkanı'mıza küfretmekle prim yapacağını zannediyor. Adam küfür ede ede iktidarda kalmayı düşünüyor. Kendi içindeki sorunlarıyla hiçbir ilgisi yok. Aralarında kalkıp 'Terör örgütü, terör örgütü değil' diyen bir rejimin milletvekilleri var. MHP desen zaten başka bir tiyatro. Kendi aralarında bir sürü problemleri var. Bir kurultay yapmaya bile gidemiyorlar. Diğer parti de şimdi darmadağın nereden emir aldıkları belli değil. Biri başka, öbürü başka bir şey diyor. Neyi savunacaklarını bilmiyorlar. Bu nedenle ülke sadece AK Parti'nin sırtında" diye konuştu.

Toplantı, "Siyaset Akademisi" eğitimlerini tamamlayanlara sertifika verilmesinin ardından basına kapalı devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber