Anne sütüne en yakın gıda tehlikede

Anne sütüne en yakın gıda olduğu tespit edilen keçi sütünde sahteciliğe dikkat çeken üreticiler, sahte ve katkılı keçi sütünü gerçeğinden ayırt etmenin yollarını anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2016 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anne sütüne en yakın gıda tehlikede

Anne sütüne en yakın gıda olarak bilinen keçi sütü de sahtecilerin ağına takıldı. İnek sütünden yüzde 13 daha fazla kalsiyum, yüzde 134 daha fazla potasyum, yüzde 27 daha fazla selenyum ihtiva eden keçi sütü, sindirimi kolay, vitamin açısından da zengin olmasıyla tercih ediliyor. Bursa'nın Mudanya ilçesinde bulunan keçi çiftliğinin yetkilisi Sezgin Bağana, inek sütüne nazaran daha pahalı olan keçi sütüne inek sütü ve su karıştırıldığını belirterek, vatandaşların bu konuda dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi. Bağana, "Hayvanlarımıza bakmak için her gün sabah saat 06.00'da kalkıyoruz. Günde 3 sefer hayvanlarımızın tamamına bakıyoruz. Bir keçiden günde ortalama günde 3 litre süt alıyoruz. 7.5 kilo süt veren keçilerimiz de var. İnek, keçi ve koyun sütü, kokusu ile berraklığından anlaşılır. Keçi sütü beyaz ve berraktır. Koyun sütü ise koyudur, rengi kahveye çalar" dedi.

İçerisinde karışım olan keçi sütünün rengi ve kokusundan anlaşılabileceğini dile getiren çiftlik çalışanı Zafer Güngör ise, "Çiftliğimizde 500 Saanen keçisi bulunuyor. Hayvanlarımızı gruplara ayırdık. A grubunda süt verimi en fazla, B grubunda orta, C grubunda ise az süt veren hayvanlarımız bulunuyor. A grubundaki hayvanlarımızı çoğaltıp, süt verimi düşük hayvanları ise çiftlikten uzaklaştırıyoruz. Keçi sütü berraklığı ve kokusundan anlaşılabilir. Bu konuda vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor" diye konuştu.

ONUR AKTAŞ - AHMET FARUK ÇABUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber