'Türkiye insanlığın son kalesidir'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "Türkiye insanlığın son kalesidir, Türkiye büyük medeniyetimizin son kalesidir. Biz adalet istiyoruz, biz hakkaniyet istiyoruz, biz ülkelerin işgal edilmesini istemiyoruz. Biz ülkelerin ekonomik çıkarları yüzünden savaşların çıkmasını istemiyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2016 23:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye insanlığın son kalesidir'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dünyada şu anda en zengin yüzde 1'i dünyadaki servetin yüzde 44'üne sahip, yarısına sahip dünya zenginliğinin. Dünya sistemi bu kadar çok adaletsizliklerle doluyken, bu kadar çok zenginin bu kadar çok güçlünün hakim olduğu bir dünyayken ne Suriye'yi çözebilirsiniz, ne mülteci meselesini çözebilirsiniz ne de bir başka meseleyi çözebilirsiniz" dedi.

Kurtulmuş, Sabancı Kültür Merkezi'nde AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen 10. Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, salondaki coşkuyu görünce kendi gençliğinde düzenledikleri şölenleri, şiir ve kompozisyon yarışmalarını hatırladığını söyledi.

Gençlerin bu coşkusunu izlerken Allah'a hamd ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, "AK Parti çatısı altında bugün sürdürdüğümüz bu siyasi mücadele kuru bir siyaset davası değildir. Öyle olmadığı için Rabbime şükrettim. Bu mücadelenin sadece oy almaktan ibaret bir mücadele olmadığını gördüğüm için Rabbime şükrettim. Bu büyük davanın asırlar boyu devam eden bir koşunun parçası olduğu için Rabbime şükrettim" diye konuştu.

Bugün AK Parti gençliğinin de kendi gençlik dönemlerindeki gibi iki şey söylediğine dikkat çeken Numan Kurtulmuş, "Biz Sezai Karakoç'u, Nuri Pakdil'i, Necip Fazıl Kısakürek'i diğerlerini okurken ve hep yaptığımız tartışmalarda iki şey söylüyorduk. 'Yeni bir dünyayı kuracağız' diyorduk ve 'Yeni bir Türkiye'yi kuracağız' diyorduk. Bunu 40, 50, 100 ve 150 yıl evvel diyorduk. Şimdi siz de aynı şeyi söylüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 150 yıldır bu topraklarda mücadele verdiklerini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bir tarafta millete karşı tepeden bakan, bu milleti adam etmeye çalışan, bu milleti tek tip hale getirmeye çalışan, batıda ne gördüyse onu taklit etmeye çalışan bir zadeganın hakimiyeti vardı. Ona karşı da 'biz yeniden güçlü bir millet olarak ayağa kalkabiliriz' diyenler vardı. Şehbenderzade vardı, Mehmet Akif vardı, Eşref Edip vardı... Büyük bir mücadele verildi. Bir tarafta Genç Osmanlılarla, Jön Türklerle başlayan jakoben elitlerin İttihat Terakkiyle gelen anlayışı bir tarafta, Cumhuriyet Halk Fırkasıyla günümüze kadar gelen anlayış diğer tarafta, bu insanların eliyle kurulan bir büyük fikir hareketi. AK Parti'nin her bir gençlik teşkilatı sadece bir partinin gençlik teşkilatı değil, aynı zamanda irfan mektebinin bir medresesidir, bir şubesidir."

Bir fikri süreklilik içerisinde yollarına devam ettiklerini anlatan Numan Kurtulmuş, "Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki her gün Ege'de, Akdeniz'de onlarca masum insan denizden toplanıyor. Bu insanlar savaştan kaçıyor, bu insanlar zulümden kaçıyor, bu insanlar ölümden kaçıyor, bu insanlar açlıktan kaçıyor... Yarım bardak su, yarım lokma ekmek için çoluk çocuğunu uyduruk bir bota bindirip Yunanistan'a Avrupa'ya gitmeye çalışıyor. Kim sahip çıkıyor? Bu millet sahip çıkıyor, Kocaeli halkı sahip çıkıyor, Türkiye halkı sahip çıkıyor" şeklinde konuştu.

Aylan bebeğin cesedini sahilde görene kadar bütün dünyanın bu durumu izlediğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Aylan bebeği de gördükten sonra meselenin çözümüne ilişkin bir şey söyleyemiyorlar. Neden söyleyemiyorlar? Çünkü o meseleyi çözecek yeni bir dünya kurulmasına ilişkin vizyonları yok da onun için. Onun için seyrediyorlar. Bize de diyorlar ki 'size 3 milyar avro para verelim bu meseleyi çözün.' Biz kimseden para istemiyoruz. Kimseye elimizi açıp para dilenmiyoruz. Bizim paramız belki onlar kadar çok değil ama bizim gönlümüz onlardan çok daha zengin" değerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye insanlığın son kalesidir"

Türkiye'de 2 milyon 700 bin Suriyeli mülteci olduğunu fakat bu ülkelerin 250-300 mülteci aldıklarında "eyvah bu mültecileri nereye koyacağız" dediğini anlatan Kurtulmuş, "Biz onlara evlerimizi gönüllerimizi açıyoruz. 'Mülteci meselesini nasıl çözeceksiniz?' Bunun nasıl çözüleceğine dair bir fikirleri yok. İkincisi; Suriye'de bir savaş var. Suriye, 2011 yılının nisan ayından bu yana yaklaşık 440 bin insanın öldüğü bir ülke. 'Savaşı nasıl çözeceksin' bunu da bilmiyorlar. Savaşı çözecek perspektifleri olmadığı için dünyanın bütün orduları Suriye, dolayısıyla buraya geldi. Rusya burada, Amerika burada, Çin burada, Avrupa ülkeleri burada, Suriye sorunu nasıl çözülecek bilemiyorlar. Ukrayna'da kriz var, Ukrayna krizini Avrupa'nın göbeğinde çözebiliyorlar mı? Çözemiyorlar. Çözmeleri mümkün değil çünkü nasıl çözeceklerini bilmiyorlar" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Niye yeni bir dünya istiyoruz? Dünyada şu anda en zengin yüzde 1'i dünyadaki servetin yüzde 44'üne sahip, yarısına sahip dünya zenginliğinin. Dünya sistemi bu kadar çok adaletsizliklerle doluyken, bu kadar çok zenginin bu kadar çok güçlünün hakim olduğu bir dünyayken ne Suriye'yi çözebilirsiniz ne mülteci meselesini çözebilirsiniz ne de bir başka meseleyi çözebilirsiniz. Türkiye insanlığın son kalesidir, Türkiye büyük medeniyetimizin son kalesidir. Biz adalet istiyoruz, biz hakkaniyet istiyoruz, biz ülkelerin işgal edilmesini istemiyoruz. Biz ülkelerin ekonomik çıkarları yüzünden savaşların çıkmasını istemiyoruz. Vekalet savaşları üzerinden terör örgütlerinin insanların canlarını yakmalarını istemiyoruz, bu milletin canını yakmasını istemiyoruz."

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ne yaparlarsa yapsın boş. Yeni anayasayı da bu millet yapacak. Özgürlükçü, sivil, demokrat bir anayasamız olacak. İnşallah başkanlık sistemini de tartışacağız. İnşallah onu da yapacak gücü bu millet bize verecek" dedi.

Kurtulmuş, AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları tarafından İzmit'teki Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, DAEŞ'in İslamı kullandığını ancak İslam ile hiçbir alakasının bulunmadığını söyledi.

Savaşın bile ahlakı olduğunu, ecdadın savaş zamanı geçtikleri bölgelerde bulunan sahipsiz bağlardan üzüm aldıkları ağaca parasını astığını anımsatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Ecdadımız kendisine kılıç çekmeyenlere, o şehri fethettikten sonra da kılıç çekmedi. Şimdi birileri İslam adına kol kesiyor, kafa kesiyor. Peki onlara bu silahları kim veriyor. Onlara dünyanın dört bir tarafında insanlara karşı bu kadar vahşi katliamları yaptıran... Kimin adına hareket ediyorlar. Bir maymuncuk. DAEŞ'le savaşıyorum diyen uçağını kapıp Ortadoğu'yu bombalıyor. Peki bu DAEŞ, PKK, Boko Haram, El Kaide nereden çıktı. Kim bunlara silah veriyor, kim bunları siyaseten destekliyor. Bunlar bir maalesef insafsız bir dünya sisteminin insanlara hayatı zehir eden terör şebekeleridir."

- "Olan Müslümanlara oluyor"

Terör örgütlerinin ortaya çıkış süreçlerini anlatan Kurtulmuş, "Suriye'de Esed rejiminin barbarlığı olmasaydı, Suriye'nin arkasında bazı ülkelerin destekleri olmasaydı, Suriye'deki Esed rejimini destekleyerek bu bölgede güç elde etmek isteyenler olmasaydı bugün DAEŞ diye bir örgüt olmayacaktı. Bu coğrafyada olan Müslümanlara oldu" ifadesini kullandı.

Dünyada hakimiyet mücadelesi verip, gücü elinde bulunduranların durumdan memnun olduğunu ifade eden Kurtulmuş, onun için gençlerden yeni dünya fikrine sahip çıkmalarını istedi.

Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bazen içinize şöyle bir duygu geldiğini biliyorum, 'Herkes Türkiye ile mi uğraşıyor, bunlarla nasıl başa çıkacağız' sakın demeyin. Türkiye, bu coğrafyanın, Fas'tan Endonezya'ya kadar bu geniş coğrafyanın amiral gemisidir. Türkiye, hani dizerler, dizginin ortasına da kilit taşı koyarlar, kilit taşını alırsan o sütun yıkılır. İşte Türkiye bu coğrafyanın kilit taşıdır. İstiyorlar ki Türkiye, bu kilit taşı dağılsın ve bütün coğrafya yıkılsın."

- "Başkanlık sistemini tartışacağız"

Osmanlı'nın son döneminden ve dağılma sürecinden bahseden Kurtulmuş, coğrafyayı bölerken bugünkü terör altyapısının temellerinin o zaman atıldığını söyledi.

Kurtulmuş, Osmanlı'nın dağılmasıyla yaklaşık 30 devlet kurulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu milleti uyuturuz, tarih sahnesine geri dönemezler' dediklerinde millet ayağa kalktı, yükseldi, dirildi şimdi de yeni Türkiye'yi kuruyor. Yeni Türkiye'yi kurma yolunda büyük mesafe aldı. Sen misin mesafe alan, Gezi parkı eylemlerini başlattılar. Sen misin mesafe alan, tarihi bizzat yaşıyorsunuz. 50 yıl sonra gelenlerin yazacağı tarihin içinde siz yaşadınız. Sonra dediler ki Türkiye büyük bir ülke olursa başımıza bela olur. Gezi parkı yetmedi 17-25 Aralık operasyonları... Yetmedi bu millet ha bire yeni Türkiye istiyor, Recep Tayyip Erdoğan'ı seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak başına getiriyor. AK Parti'yi tekrar iktidara getiriyor. 7 Haziran'da biraz oy veriyor, 1 Kasım'da telafi ediyor. Öyle mi? Ne yapsalar boş. Göklerden gelen bir karar vardır. Milletin vicdanı yeni Türkiye diyor. Ne yaparlarsa yapsın boş. Yeni anayasayı da bu millet yapacak. Özgürlükçü, sivil, demokrat bir anayasamız olacak. İnşallah başkanlık sistemini de tartışacağız. İnşallah onu da yapacak gücü bu millet bize verecek. Şimdi istiyorlar ki Türkiye bu istikamette devam etmesin. Güçlü Türkiye olursanız sizi istemezler. Elindeki silahın mermisini dışarıdan alan Türkiye'ye kimse kızmaz. İstediğini yapar o Türkiye ama siz harp sanayinizi, tankınızı, füzenizi yaparsanız o Türkiye'yi kimse istemez."

Yeni Türkiye istikametinde yollarına devam edeceklerini anlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni bir dünyanın kuruluşunun öncüsü de siz olacaksınız. Bu gücü sizde gördüm. Hedefi iktidardan ibaret olanların bu dünyada yapacağı bir şey yok. İktidarsak 13 yıldır iktidardayız. İktidar sizi kesiyor mu? İktidar sizi kesmiyor. Biz yeryüzünde hakkın, adaletin, insafın, vicdanın, irfanın hakim olduğu bir dünyanın kurulmasını istiyoruz. Biz yeryüzünde yeni bir adil dünya düzeninin kurulmasını istiyoruz. Bunun için vaktimiz kısıtlı, yapacak çok işimiz var. Bütün dünya mazlumları sizin gözünüzün içine bakıyor. Allah sizin geleceğinizi de sizin ellerinizle bu ülkenin geleceğini kuracaktır. Sizin ellerinizle yeryüzünün mazlum milletleri kendi geleceklerini kuracaktır. Onun için Allah yolunuzu açık etsin."

Konuşmanın ardından AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kurtulmuş'a tablo hediye etti.

Kurtulmuş, daha sonra gençlerle fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber