'Dolandırıcı polise suçüstü'

İki işadamına sahte evrak gösterip "Gözaltına alınacaklar listesindesiniz. Para verirseniz sizi bu listeden çıkarırım" diyen polis memuru, meslektaşlarınca suçüstü yakalandı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 15 Şubat 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Dolandırıcı polise suçüstü'

26 yaşındaki K.N., İstanbul Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'nde polis memuru olarak çalışıyordu. Bir arkadaşı, maddi durumu iyi birkaç işadamı tanıdığını, bu işadamlarından gözaltına alınacaklarına inandırarak para alabileceklerini söyledi. İkili gözlerine kestirdikleri işadamlarını dolandırmak üzere senaryo hazırladı. Senaryo çerçevesinde sahte gözaltı ve fezleke hazırlanacak ve işadamları terör örgütü PKK ile irtibatlı olduklarına inandırıldıktan sonra para karşılığı bu evrakların imha edileceği sözü verilecekti. Sahte gözaltı evrakı ve fezlekeyi hazırlayan iki dolandırıcı, işadamları ile telefonlaşarak Sarıyer'deki bir lokantada buluşma gerçekleştirdi. Başka şubede çalıştığı halde kendisini Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çalışıyor diye tanıtan polis memuru K.N., işadamlarına haklarında terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiası ile emniyetin bir çalışması olduğunu söyledi. Polis memuru, yanındaki çantada buna ilişkin hazırlanan fezleke ve gözaltı evrakı bulunduğunu iddia etti. Amirinin emekli olmak üzere olduğunu iddia eden K.N., eğer ona yardım ederlerse dosyanın rafa kaldırılacağını, gözaltına alınmalarına gerek kalmayacağını vaat etti. Bu sırada konuşmalara şahit olan bir kişi durumundan şüphe ettiği K. N.'yi sahte polis şüphesiyle 155'e ihbar etti. Olay yerine gelen resmi polisler, polis kimliği gösteren K.N.'nin çantasında işadamları Nurettin A. ve Muammer Y. adına hazırlanmış tutuklama evraklarını buldu. Yapılan incelemede evrakların sahte olduğu anlaşıldı.

'ARKADAŞIMA UYDUM'

Gözaltına alınarak Sarıyer Asayiş Büro Amirliği'ne götürülen K. N. ilk ifadesinde bir arkadaşına uyduğunu, bu arkadaşının zengin kişilerden para almak için bir senaryodan bahsettiğini, bu senaryo çerçevesinde sahte evrakları kendisinin hazırladığını itiraf etti. Savcılığa sevk edilen ve tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkarılan ve pişman olduğunu söyleyen K. N. cezaevine gönderildi. Soruşturma sürüyor.

NAZİF KARAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber