Rize'ye MOBESE sistemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2006 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Kaçakçılık Şubelerinden sorumlu müdür yardımcılığı görevinden Rize Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Şammaz Demirtaş, İstanbul'da uygulanan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu Projesi'ni (MOBESE) Rize'de hayata geçirmeye hazırlanıyor. Projeyle, Rize 24 saat 150 kamerayla izlenecek.

Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, yaptığı açıklamada ileri teknoloji ve halk desteğini birleştirerek Rize'yi Türkiye'nin en huzurlu illerinden biri yapabileceklerini söyledi. Demirtaş, kent merkezinde asayiş amaçlı kullanılan 8 kamera bulunduğunu ve bunların sayısını artırmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Demirtaş, ?Tüm şehri kontrol altına alabilmek için 150 yeni kameraya ihtiyacımız var.

İlk hedefimiz Rize Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet verecek bir kontrol takip binası bulmaktır. Ardından İstanbul'da uygulanan ve MOBESE olarak bilinen sistemi Rize'de hayata geçirmek istiyoruz. Bu binayı temin ettikten sonra şehrin ihtiyacı olan 150 yeni kamera monte edilecektir. Bu kameralarla şehir 24 saat kontrol altında tutulacağı gibi, olası bir asayiş olayının aydınlatılmasında görüntü kayıtlarından yararlanılabilecektir. Şehrin giriş ve çıkış noktalarına otomatik plaka tespit sistemleri kurmayı planlıyoruz. Bu sayede şehre giriş çıkış yapan tüm araçlar bilgi altına alınacaktır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber