TMSF bombalanan HSBC binasına taşınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2006 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), eski Demirbank Genel Müdürlük AŞ binasına taşınmayı planlıyor. Kasım 2003'deki bombalı saldırı sonucu meydana gelen hasar nedeniyle boşaltılan eski Demirbank Genel Müdürlük binasının onarımı sürüyor.

Binadaki onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla TMSF'nin Esentepe'deki merkezini Levent'teki eski Demirbank binasına taşımayı, Esentepe'deki binayı da satışa çıkarmayı planladığı öğrenildi.

TMSF tarafından 32 milyon YTL muhammen bedel belirlenen binanın satışı için Cıngıllı Holding tarafından yapılan itirazı değerlendiren İstanbul 5. İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması kararı vermişti. Karar gereği, yapılması planlanan ve tekliflerin de alındığı satış ihalesi iptal edilmişti.

Fon avukatları da karara ilişkin olarak İstanbul 5. İdare Mahkemesine giderek savunma vermiş ve yürütmenin durdurulması kararına itiraz etmişlerdi.

TMSF itirazını değerlendiren 5. İdare Mahkemesi, dosyanın incelenmesinden sonra anılan yasa hükmünde, belirlenen şartlar oluşmadığı belirtildiğinden yürütmeyi durdurma isteminin reddine karar vermişti. Karar TMSF'ye tebliğ edilmiş ve binanın tekrar satışa çıkartılması planlanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber