Ankara'daki patlamaya siyasiler ne dedi?

Ankara'daki patlamayla ilgili siyasilerden ilk açıklama.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2016 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'daki patlamaya siyasiler ne dedi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, vatandaşların en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesinin terörün alçaklığını ve hainliğini bir kere daha gösterdiğini belirterek, "Bu saldırılarda oluşan kayıplarımızdan çok acı duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Ankara'daki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, şunları kaydetti:

"Terör Ankara'da alçakça saldırdı. Lanetliyoruz bu saldırıyı. Vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesi terörün alçaklığını ve hainliğini bir kere daha gösteriyor. Bu saldırılarda oluşan kayıplarımızdan çok acı duyuyoruz. Ama mücadele kararlılığımız daha da artıyor. Ülkemizi terörün teslim almasına müsade etmeyeceğiz. Hep birlikte karşı duracağız. Gün, 'ben Türkiye'yim' deme günüdür. Terör dehşet ortamı oluşturmak istiyor. Başta medyamızın yayınları olmak üzere hepimiz, terörün dehşetini yaymasını engellemeliyiz. 'Ben Türkiye'yim' diyerek bu lanetli terör eylemine karşı birbirimize daha çok kenetleneceğiz."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'daki askeri servis konvoyuna yönelik saldırıyı kınadı.

Bakan Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, millete başsağlığı ve sabır diledi.

Bozdağ, "Terör saldırısını, saldıranları, saldırtanları şiddetle kınıyor, her türlü terörü ve terör saldırısını lanetliyorum" ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Ankara'daki patlama hakkında, "Lanet olsun bu insanlara, bunları gerçekleştirenlere; kim nasıl, ne şekilde yaptıysa, lanetliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Elvan, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu Tasarısı'nın görüşüldüğü, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda, milletvekillerinin, Ankara'daki patlamayla ilgili sorusunu yanıtladı.

Patlama hakkında şu ana kadar net bir bilgi olmadığını belirten Elvan, "Ankara Valiliğinin 5 ölü olduğuna dair açıklaması var. Lanetliyoruz. Hele hele insan haklarıyla ilgili tasarıyı görüştüğümüz bir anda böyle bir patlamayla karşı karşıya kalmak çok üzücü. Lanet olsun bu insanlara, bunları gerçekleştirenlere; kim nasıl ne şekilde yaptıysa" diye konuştu.

Elvan, patlama hakkında bilgi geldikçe bunları komisyonda paylaşacağını söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Devletimiz, güvenlik birimlerimiz bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapar. Ama birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize her zamandan daha fazla ihtiyacımız olan dönemden geçiyoruz" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı kınandı.

Maliye Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında meydana gelen terör saldırısını, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, söz alarak kınadı.

Maliye Bakanı Ağbal, meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi.

Menfur olayda vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa dileğinde bulunan Ağbal, "Bütün milletimizin başı sağ olsun. Birlik, beraberlik kardeşlik böyle zamanlarda daha öne çıkan asli unsur. Hiçbir terör olayının asla başarılı olması mümkün değil. Devletimiz, güvenlik birimlerimiz bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapar ama birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize her zamandan daha fazla ihtiyacımız olan dönemden geçiyoruz" diye konuştu.

Komisyon Başkanı Bilgiç de milletin üzerine çöreklenen terör belasının, en kısa sürede karşılığını alacağını kaydetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Saldırı 78 milyona yapılmıştır, herkesi yekvücut olmaya davet ediyorum" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden Ankara'da meydana gelen saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Çelik, "Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Saldırı 78 milyona yapılmıştır; herkesi yekvücut olmaya davet ediyorum. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, hafif yaralı 3 bakanlık personelimizin de bulunduğu tüm yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu olağanüstü durum açıkça düşmanlık ve barbarlıktır. Kim ne yaparsa yapsın, aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır. Hiçbir cani, hiçbir katil, hiçbir terör örgütü ve bunları himaye eden yerli ve yabancı işbirlikçiler amaçlarına ulaşamayacaklardır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin çok ciddi bir terör saldırısıyla boğuştuğunu belirtti.

İnsanlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan teröristlerin Ankara Devlet Mahallesi'ni kana buladığını ifade eden Bahçeli, Hava Kuvvetleri Komutanlığı yakınındaki askeri servis aracına düzenlenen hain saldırıda, ilk açıklamalara göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda da yaralı bulunduğunu anımsattı.

Vahim olayın henüz çok yeni, acının da çok taze olduğuna dikkati çeken Bahçeli, gelişmelerden dolayı Türk milletinin kaygılandığını belirtti.

Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015'te yaşanan canlı bomba saldırısından sonra başkentin, devletin kalpgahının bir kez daha hedef alındığının altını çizen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türkiye topyekun terörün, cinayet ve felaket emellerinin tehdidi altındadır. Bu olağanüstü durum açıkça düşmanlık ve barbarlıktır. Kim ne yaparsa yapsın, aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır. Hiçbir cani, hiçbir katil, hiçbir terör örgütü ve bunları himaye eden yerli ve yabancı işbirlikçiler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti zalimlerin, insan canına kast eden alçakların oyununu bozacak güç ve kudrettedir. Ankara'daki bombalı saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Bu canavarlığı yapanlarla birlikte arkasında duran karanlık cephenin teşhis ve deşifresinin yapılarak hak ettikleri cezayı almalarını bekliyorum. Hükümetten devletin tüm imkanlarını kullanarak teröristlerin ve destekçilerinin hakkından gelmesini samimiyetle istiyorum. Bombalı saldırıda hayatlarını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyor; yaralılara ise acil şifa dileklerimi iletiyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: 'Bu ülke bu acıları haketmiyor. Ankara'daki hain saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: "Ankara'daki acımasız saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Çavuşoğlu, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek, "Terörün her türlüsüne lanet olsun!" ifadesini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, "Gün, ülkemizin birliğine ve dirliğine kast eden hainlere karşı yekvücut olma günüdür" mesajını verdi.

Ankara'daki terör saldırısının ardından siyasetçiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri, yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını ve faillerini lanetlediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'da askerlerimizin servis araçlarını hedef alan haince, kalleşçe, canice terör saldırısını ve faillerini lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerinin, milletimizin başı sağ olsun. İnşallah, gün gelecek saldırının faillerinden de arkasındaki güçlerden, onların sözcülüğünü, savunuculuğunu yapanlardan da hesabı sorulacak."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise CHP olarak olayı takip ettiklerine işaret ederek "Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun, yaralılara acil şifalar diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

- Gökçek, Twitter hesabından saldırıyı kınadı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırının amacının askere ve vatandaşlara gözdağı vermek olduğuna dikkati çekerek "Bu millet, Çanakkale'de 250 bin şehit verdi. Bu saldırılar, hepimize yapılabilir ancak devletimiz kararlı tutumundan bir adım geri atmayacaktır. Bu saldırıyı yapanlar, çok kötü karşılık görecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sosyal medya hesapları üzerinden Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Bakan Ramazanoğlu, Sarı ve Eroğlu sosyal paylaşım sitesi Twitter hesaplarından Ankara'daki patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

Ramazanoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısını lanetlediğini belirterek, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi. Ramazanoğlu mesajında "Vakit birlikte olma vaktidir" ifadesine yer verdi.

"Ankara'daki kalleş saldırıyı lanetlediğini" belirten Bakan Sarı da hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Sarı, "Terörün acımasız ve kanlı yüzü Ankara'da bir kez daha kendini gösterdi. Huzur ve güvenliğimizi hedef alan bu alçak saldırıya en güzel cevap; milletimizin birlik ve beraberliğidir" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Eroğlu da "Ankara'daki hain saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadesine yer verdi.

Bakan Soylu da "Bu alçaklığın ülkemizi teslim alacağını zannediyorsunuz... Yanılıyorsunuz. Bu aziz millet buna izin vermeyecek" ifadesini kullandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Terör örgütleri ve arkasındaki karanlık odaklar bilsinler ki, hain saldırılarla Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini bozamayacaklar. Barış ve kardeşliğe olan inancımızı sarsamayacak ve bizi yıldıramayacaklar" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, yazılı açıklamasında, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığını ve terörün her türlüsünü lanetlediğini ifade etti.

Kandan, şiddetten ve kaostan beslenen terörün, Ankara'da masum vatandaşların canına kıydığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Terör örgütleri ve arkasındaki karanlık odaklar bilsinler ki, hain saldırılarla Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini bozamayacaklar. Barış ve kardeşliğe olan inancımızı sarsamayacak ve bizi yıldıramayacaklar.

Milletimizin geçmişte olduğu gibi bugün de teröre ve teröre destek verenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde duracağına hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

Bakan Yıldırım, terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu elim ve vahşi saldırı ile milletimizde korku ve ümitsizlik duyguları uyandırmak ve Türkiye'nin huzuruna kasteden terör çeteleri ile mücadelemizdeki kararlılığımıza darbe vurmak isteyen iç ve dış mihraklar emellerine asla ulaşamayacaklardır" ifadelerini kullandı.

Kahraman, yayımladığı mesajında, şunları kaydetti:

"Ülkemizin son yıllarda dünyanın dört bir yanındaki muhtaçlara her türlü yardımı yapıp kucak açmasıyla mazlum ve mağdur toplumların umut kapısı haline gelmesinden rahatsız olan malum şer odaklarının yeni bir saldırısıyla karşılaşmış olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu elim ve vahşi saldırı ile milletimizde korku ve ümitsizlik duyguları uyandırmak ve Türkiye'nin huzuruna kasteden terör çeteleri ile mücadelemizdeki kararlılığımıza darbe vurmak isteyen iç ve dış mihraklar emellerine asla ulaşamayacaklardır.

Geçmişte pek çok zorlu ve çetin imtihanı sabır, metanet, sağduyu, basiret, sükunet ve azimle aşmış olan milletimiz, hain saldırılardan medet umacak kadar alçalan düşmanlarımızın oyunlarını Allah'ın izniyle tek yürek olup boşa çıkaracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifa ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Tüfenkci, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek "Terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber