Avukat yaralamaya 8 yıl hapis

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2006 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etiler'deki evine haciz ve tahliye için gelen avukatı silahla vurarak yaralayan A.A., 8 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

İstanbul Barosu'na kayıtlı Avukat Nihal Özcan'ın haciz ve tahliye için gittiği Beşiktaş Ulus'taki kiracı olarak oturan A.A.tarafından bacaklarından kurşunlanması ile ilgili olarak görülen dava sonuçlandı. İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık A.A. ve taraf avukatları hazır bulundu. Sanık avukatı Ahmet Durak, müvekkilinin 10 yıldır aynı yerde kiracı olduğunu ve iddia edildiği gibi haciz için gelen görevlilere mukavemette bulunmadığını söyledi. Olayın müşteki Nihal Özcan'ın müvekkiline 'şerefsiz' diyerek hakarete bulunması üzerine ağır tahrik altında gerçekleştiğini iddia eden Durak, A.A.'nın da yere doğru ateş ettiğinin de sabit olduğunu belirtti. Avukat Durak, bu nedenle müvekkilinin "dikkatsizlik ve tedbirsizlikle yaralama" ve "kastı aşan müessir fiil" unsurlarının bulunduğu kanaatinde olduklarını söyledi.

Mahkeme başkanınca son sözü sorulan sanık A.A. da, "Nihal Özcan bana hakaretlerde bulundu, ağır sözler saffetti. Uzlaşma isteğime yanaşmadı. Benim amacım sadece korkutmaktı" dedi.

Duruşmaya, İstanbul Barosu adına müdahil olarak katılan Avukat Ahmet Emre Karagöz ise eylemin 'adam öldürmeye tam teşebbüs' niteliğinde olduğunu belirterek dosyanın 'görevsizlik' kararı ile ağır ceza mahkemesine gönderilmesini istedi.

Daha sonra esas hakkındaki görüşünü açıklayan Savcı Alaattin Atakan, sanık Arıburnu'nun 'Silahlı mukavamet', 'silahla yaralama' ve 'ruhsatsız silah' suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Talebe uyan mahkeme, sanığın toplam 8 yıl hapse mahkum etti. Sanığın geçmişteki halini göz önüne alan hakim, cezanın ertelenmemesine hükmetti.

Duruşma çıkışı basın mensuplarına açıklama yapan A.A., "Ben yandım. Bu avukat bayan beni yaktı. Daha ne söyleyebilirm, hayatım mahvoldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber