Eğitimin geçici süre yapılamadığı okullardaki öğrencilerin nakil işlemleri

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Şubat 2016 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitimin geçici süre yapılamadığı okullardaki öğrencilerin nakil işlemleri

Ülkemizin bazı yerleşim yerlerinde değişik sebeplerle eğitim öğretimle ilgili kısmi aksamalar yaşandığı, söz konusu yerleşim yerlerindeki örgün eğitim kurumlarında eğitime geçici sürelerle ara verildiği bilinmektedir.

Diyarbakır ili Sur İlçesi, Mardin ili Dargeçit ve Nusaybin ilçeleri, Şırnak ili Cizre, İdil ve Silopi ilçelerindeki öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde telafi eğitimi yapılacağı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 22.12.2015 tarihli ve 65631228-662-E.13210186 sayılı yazısı ile duyurulmuştur.

Telafi eğitimlerinin yanı sıra bazı velilerin il içi/il dışındaki okullara nakil talebinde bulundukları ve ikamet adreslerini değiştiremediklerinden öğrenci nakillerinin yapılamadığı tespit edilmiştir.

Bu kapsamda; okula devam edemeyen öğrencilerin eğitim öğretimden geri kalmaması, Merkezi Sistem Ortak Sınavlarında aksaklık yaşanmaması, planlanan eğitim ve öğretim faaliyetlerinin ilgili mevzuat doğrultusunda yürütülmesi için aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1-Bahsi geçen ilçelerde kayıtlı öğrencilerden yerleşim birimi içinde ya da dışındaki başka bir okula velinin talebi doğrultusunda nakil gitmek isteyen okul öncesi, ilkokul, ortaokul/imam-hatip ortaokulu öğrencilerinin, 2015-2016 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak kaydıyla geçici olarak e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde nakil nedenleri arasına "misafir öğrenci geçici nakil nedeni "seçilerek nakil işlemleri gerçekleştirilecektir.

2-Ayrıca, 2015-2016 eğitim öğretim yılı II. Dönem Merkezi Ortak Sınavlarına girecek 8 inci sınıf öğrenci velilerinden nakil talebinde bulunanların nakil iş ve işlemleri ivedilikle yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber