19 Şubat 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2016 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
19 Şubat 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Benin Devlet Başkanı Boni Yayi ile Mabeyn Köşkü'nde çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

(İstanbul/14.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milli Saraylar'da, Sadrazam Sait Halim Paşa'yı anma toplantısına katılacak.

(İstanbul/15.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin 35. Olağan Genel Kuruluna katılacak.

(İstanbul/14.30)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Eyüp İlçe Danışma Meclisi toplantısına iştirak edecek.

(İstanbul/20.00)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Garanti Giyim Balistik Test Laboratuvarı açılışına, 16. Dönem 904 kişilik Pomem Eğitim Öğretim açılışı ve ilk dersine katılacak.

- İki bakan ayrıca Bozok OSB alanını, Valiliği, Belediyeyi, AK Parti İl Başkanlığını, Bozok Teknopark ve Bozok Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret edecek, Küçük Sanayi Sitesi'nde incelemede bulunacak, sanayici ve iş adamlarıyla toplantı yapacak.

(Yozgat/09.00-17.30)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan'da, Parlamento Başkanı David Usupashvili tarafından kabul edilecek, Türkiye-Azerbaycan- Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısına katılacak, ortak bildirinin imzalanmasının ardından mevkidaşlarıyla basın açıklaması yapacak.

(Tiflis)

5- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, KOBİ Kümelenme Konferansı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Marmarabirlik Lisanslı Depoculuk AŞ açılış törenine, Esnaf ve Sanatkarları Bilgilendirme Toplantısı'na katılacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası toplantısına katılacak.

(Bursa/10.30-19.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması kararı almasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

4- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Suudi Arabistan öncülüğünde başlaması planlanan; Ürdün, Sudan, BAE, Yemen, Pakistan'ın da katılacağı "Kuzey Yıldırımı" askeri tatbikatı ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Riyad)

EKONOMİ

1- TÜİK, şubat ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Ankara'da TSK personelini taşıyan servis araçlarına yönelik terör saldırısı nedeniyle, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Yargıtay başkanvekilleri, daire başkanları ve üyeleri patlamanın yaşandığı yere karanfil bırakacak.

(Ankara/11.00)

2- Şehitlerimizi uğurluyoruz

- Ankara, Diyarbakır ve Şırnak'ın İdil ilçesindeki terör saldırılarında şehit düşen güvenlik görevlileri, son yolculuklarına uğurlanacak.

3- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Rescate Hotel'de "Terör Mağduru Bölgelere Yönelik Diyanet Hizmetleri"nin ele alınacağı 32. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nın açılışına katılacak, Ulu Cami'de hutbe irad edecek.

(Van/10.00/11.27)

4- Anadolu Ajansı (AA) ile Türk Dünyası Belediyeler Birliği arasında, AA'nın Türk Dünyası Haber Paketi'ne ilişkin iş birliği protokolü imzalanacak.

(İstanbul/13.30)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın ilk maçında Torku Konyaspor ile Medicana Sivasspor, Konya Büyükşehir Torku Arena'da karşı karşıya gelecek.

(Konya/20.00)

2- Basketbolda FIAT Erkekler Türkiye Kupası Sekizli Final organizasyonuna, TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak Fenerbahçe-Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Doğuş-Banvit yarı final maçlarıyla devam edilecek.

(Bursa/17.00/20.00)

3- PTT 1. Lig'de 22. hafta Göztepe-Denizlispor maçıyla başlayacak.

(İzmir/19.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber