'Ortadoğu ülkesi' algısı İstanbul'u durduramadı

Dünya Sahnesinde İstanbul raporuna göre, yatırımcılar Türkiye'ye terör nedeniyle 'Ortadoğu ülkesi' gözüyle bakıyor ancak İstanbul 4 mega şehir arasında yer alıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Şubat 2016 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Ortadoğu ülkesi' algısı İstanbul'u durduramadı

Gayrimenkul sektöründe danışmanlık hizmetleri sunan JLL tarafından hazırlanan 'Dünya Sahnesinde İstanbul' başlıklı rapora göre, İstanbul Londra, Moskova ve Paris ile Avrupa'nın en büyük

4 mega şehri arasında yer alıyor. Ticari Cazibe Endeksi'ne göre de dünyanın en önemli 20 iş merkezi arasında bulunuyor. Ancak yaşanan terör olayları, yatırımcıların ülkeye bakışını etkiliyor. Türkiye'nin şu anda yatırımcılar tarafından 'Ortadoğu ülkesi' algısına sahip olduğunu söyleyen JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, bunun aksine İstanbul'da önemli bir gelişim sürecinin olduğunu söyledi. Alkaş, "Yurt dışından bakıldığında bir Ortadoğu ülkesi görünümü çiziyoruz. Ancak İstanbul'un istatistiklerini ortaya koyunca farklı sonuçlar çıkıyor" dedi. İstanbul'un hak ettiği gayrimenkul alım satım ticaretinin altında olduğunu dile getiren Alkaş, Türkiye'ye hala para girişi olduğunu, ciddi kaçışlar beklemediğini vurguladı. Alkaş, yatırım için 6 hükümet fonuna ve Norveçli bir fona araştırma yaptıklarını da ifade etti.

Araplara ev satan aracılara dikkat!

KÖRFEZ'DEN gelen yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin sürdüğünü belirten Avi Alkaş, büyük bir riske karşı uyarıda bulundu. Aracı kurum ya da kişilerin yatırımcıları gerçek dışı vaatlerle kandırdığını belirten Alkaş, "Tehlikeli bir süreçteyiz. Arap yatırımcıların kötü niyetli kişilerce yanlış yönlendirildiğini görüyoruz.

3 kelime Arapça bilen bu işe girdi. Şişmiş vaatlerle yatırımcılar yönlendiriliyor. Sonra da hayal kırıklığı yaşanıyor. Kapalıçarşı'da 10 bin dolarlık halıyı 100 bin dolara satmak gibi. Ancak günün sonunda ayağına sıkmak olur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber