Bu KPSS Tercihleri Bana Ait Değil Diyenler, Ne Yapmalı?

Sitemize 30 Ekim'den bu yana, KPSS tercihlerine ilişkin önemli bir sorun iletilmektedir. Bazı adaylar, ÖSYM'nin sitesinden yapılan tercihlerin kendilerine ait olmadığını belirtmekte ve neler yapılabileceğini sormaktadır. Sadece T.C. Kimlik numarası girilerek sisteme giriş yapılmasından kaynaklanan bu soruna ilişkin değerlendirmemiz için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Kasım 2006 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 Ekim tarihinde, resimli olarak tercih işlemlerinin nasıl yapılması gerektiğini açıklamıştık. Bu haberimizde de yer aldığı üzere internet üzerinden tercih işlemlerinde sadece T.C. Kimlik numarası yeterli olmakta, ayrıca bir şifreye gerek duyulmamaktadır.

Bu çok önemli bir güvenlik açığıdır. Zira daha önce Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin WEB sitesinde branş bazında listeler açıklanırken; puanlar, T.C. Kimlik Numaraları ile birlikte yayımlanmıştı. Dolaysıyla bazı kötü niyetli adaylar bu T.C. Kimlik numaralarını kullanarak başkaları adına tercih yapmış ve kaydet butonuna tıklayarak işlemleri tamamlamış olabilir.

ÖSYM Başkanlığı, Kılavuzda yaptığı açıklamada, Kaydet butonuna tıkladıktan sonra işlemlerin geri alınmayacağını ve düzeltme yapılamayacağını belirtmiştir.

Ancak, bu tür bir durumla karşılaşan adayların 8 Kasım'dan önce ÖSYM'ye bir dilekçe ile ivedi olarak müracaat etmesi ve yapılan tercihlerin kendisine ait olmadığını belirtmesi gerekmektedir. ÖSYM'nin bu başvuruyu dikkate alacağını umuyoruz. 8 Kasım tarihine kadar bir cevap alamayan ve gerekli düzeltmeleri yaptıramayan adayların ise noter kanalıyla bir tespit yaptırması yararlı olacaktır. Zira, ÖSYM işlemi düzeltmez ise ÖSYM aleyhine dava açmak gerekecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber