Üst düzey görevlendirmede süre sınırı kaldırıldı

Başbakanlığın bugün yürürlükten kaldırdığı genelgeler arasında, üst düzey kadrolara vekaleten yapılacak atamalarda süre sınırı getiren Genelge de bulunuyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Şubat 2016 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üst düzey görevlendirmede süre sınırı kaldırıldı

Başbakanlık, 2 Aralık 2015 tarihinde yayımladığı 2015/13 sayılı Genelgeyle, müşterek kararnameyle atama yapılan kadrolardaki vekaleten görevlendirmelere sınır getirmişti.

Buna göre, müşterek kararnameyle atama yapılan kadrolara genelge tarihinden önce yapılan vekalet, yürütme ve tedviren görevlendirmeler, 3. ayın sonunda sona erecektir.

Ancak 22 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2016/5 sayılı Başbakanlık Genelgesine göre uygulama imkanı kalmayan veya yürürlükte kalmasına lüzum görülmeyen 21 genelge yürürlükten kaldırıldı. Bunların en önemlilerinden biri de üst düzey görevlendirilmelerde süreyi sınırlayan 2015/13 sayılı Başbakanlık Genelgesidir.

Mezkur genelgenin kaldırılması ile vekaleten, yürütme veya tedviren görevlendirilmeler 2 Mart'ta son bulmayacak, devam edecektir.

Başbakanlık 21 Genelgeyi yürürlükten kaldırdı

İşte kaldırılan 2015/13 sayılı Başbakanlık Genelgesinin ilgili hükmü

Boş kadrolara yapılacak vekalet, yürütme ve tedvir dahil tüm görevlendirmeler aşağıda belirtilen esaslara göre gerçekleştirilir:

a) Müşterek kararla atama gerektiren boş kadrolara yapılacak vekalet, yürütme ve tedvir dahil tüm görevlendirmeler 3 ayı geçemez. Bu görevlendirmeler ivedilikle Başbakanlığa bildirilir. Bu sürenin sonunda söz konusu görevlendirmeler başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer. Aynı kadroya 3 aylık sürenin sonunda yapılacak yeni görevlendirmelerde Başbakanlıktan izin alınır.

b) Yukarıda belirtilen görevlendirmelerden 3 aydan fazla devam etmesi öngörülenler için süre belirtilmek şartıyla Başbakanlıktan izin alınacaktır.

c) Müşterek kararla atama gerektiren boş kadrolara bu Genelgenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan vekalet, yürütme ve tedvir dahil tüm görevlendirmeler bu Genelgenin yayımından itibaren 3 ay içinde kaldırılır.

Üst düzey kadrolardaki vekalet görevleri, yeni bir düzenleme yapılmazsa, 2 Mart'ta sona erecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber