Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdumuzun iç ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Sivas ve Kayseri çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Şubat 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güneydoğudan hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Batı ve Orta Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Tunceli, Bingöl, Muş, Malatya, Elazığ ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber