TODAİE'den SGK sınavı açıklaması

TODAİE, memurlar.net'te yer alan haber için bir açıklama yaptı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Şubat 2016 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TODAİE'den SGK sınavı açıklaması

TODAİE, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevde yükselme sınavında yaşanan olaylar sonrasında, SGK'nın TODAİE'ye sınav yaptırmasını eleştirdiğimiz haber için bir açıklama gönderdi.

İŞTE O AÇIKLAMA

MN YAZILIM MEDYA REKLAM A.Ş.

Sakarya Mah. Hamamarkası Sok. No:32
06230-Altındağ / ANKARA

www.memurlar.net sitenizde 23 Şubat 2016 tarih saat 09:06 girişiyle "SGK, TODAİE'ye sınav yaptırırken düşündü mü?" başlığıyla Enstitümüz hakkında soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan, ancak soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olmaksızın bir haber yayınlanmış ve bıı haberde Enstitümüz'e yönelik haksız eleştirilere yer verilmiştir.

Haberin öncelikle doğru bilgi içermesi ve haksız yorumlar içermemesi gerekirken Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınavına ilişkin eksik bilgiye davalı, hatalı saptamalar yapılarak SGK'na tarafımızdan yapılacak sınava yönelik küçük düşürücü ve adaylarda endişe uyandıracak içerikte ifadelere yer verilmiş ve forum kısmında da yazışmalar yapılmıştır.

Künyenizde basın meslek ilkelerine uymaya söz verdiğiniz notu da yer almakta olup, görevde yükselme sınavına girecek adayların bu yayından kaynaklı kaygıları da dikkate alınarak aşağıdaki bilgilere aynı sütunda yer vermenizde fayda bulunmaktadır.

TODAİE Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarını, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 12. Maddesi uyarınca yürütmektedir. Her sınav için yeni sorular uzmanlarına hazırlatılmakta, soruların bilimsel denetimi yapılmakta ve ölçme-değerlendinne sürecine yönelik iş ve işlemler kamu yararı gözetilerek gerçekleştirilmektedir.

Enstitümüzün sorumluluğu yalnızca sınavın yapılmasına ilişkin olup, diğer tüm hususlar anılan yönetmelik çerçevesinde sınavları talep eden kamu kurumlan tarafından belirlenmektedir.

Genel Yönetmelik ve kurumların kendi yönetmelikleri çerçevesinde, kurulların takdir, tercih ve taleplerine dayalı olarak her bir sınav için ayrı protokol yapılmaktadır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sınavı 4 Ekim 2015 tarihinde TODAİE ile Bakanlık arasında yapılan protokol çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.

Protokolde belirtilen sınav konuları, gruplandırma ve sınav sayıları Bakanlık tarafından belirlenmiş olup, Enstitümüzce de sınav konularından 50 adet soru hazırlanmıştır. Bakanlık tarafından smava katılan adaylann itirazları TODAİE'ye yollanmış ve ihpız^eden adayların tüm somlarına ayrı ayrı yanıt verilmiştir.

Bilginizi ve gereğini rica ederim.

Prof. Dr. Onur Ender Aslan
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber