'Şehitler için bin hatim'

Ankara genelindeki 115 İmam Hatip Okulunun öğrencileri, terör saldırılarında şehit olanlar için bin hatim indirdi, bin Yasin-i Şerif okudu.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Şubat 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Şehitler için bin hatim'

Ahmet Fatih Erturan

Ankara'daki 115 İmam Hatip Okulunun öğrencileri, başta başkentteki terör saldırısında şehit olanlar olmak üzere bütün şehitler için bin hatim ve bin Yasin-i Şerif okuyarak, ruhlarına bağışladı. Hacı Bayram Camii merkezli olarak yapılan organizasyona yaklaşık 10 bin öğrenci katıldı. Ankara İmam Hatip Okulları Platformu ve Merkez İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Vakfı (MİHVAK) tarafından düzenlenen organizasyonda okunan hatim ve Yasin-i Şerifler, Hacı Bayram Camii'nde yapılan hatim duası ile şehitlerin ruhlarına bağışlandı.

HATİM DUASI YAPILDI

Programda, imam hatip öğrencileri Kur'an-ı Kerimden Bakara 155-156-157'nci ayetlerini, mevlid-i şerif, ilahi ve ezgiler okudular. Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı'nın yaptığı hatim duasının ardından, öğrenciler ve cemaat öğle namazı kıldı.

OKUNAN AYETLER DİKKAT ÇEKTİ

Bakara suresinden 155, 156 ve 157'nci ayetleri okuyan öğrencilerin özellikle bu ayetleri okuması dikkat çekti. Okunan ayetlerin Türkçe mealleri şöyle:

- 155: "Ve sizi mutlaka korku ve açlıktan ve mal, can ve ürün eksikliğinden imtihan ederiz. Ve sabredenleri müjdele."

- 156: "Onlar ki, kendilerine bir musibet isabet ettiği zaman: 'Biz muhakkak ki Allah içiniz (O'na ulaşmak ve teslim olmak için yaratıldık) ve muhakkak O'na döneceğiz (ulaşacağız).' derler."

- 157: "İşte onlar (dünya hayatında Allah'a mutlaka döneceklerinden emin olanlar) ki Rab'lerinden salavat ve rahmet onların üzerinedir. İşte onlar, onlar hidayete ermiş olanlardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber