YÖK üyeliklerine atama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu üyeliklerine Prof. Dr. Hayati Develi ile Prof. Dr. Mehmet Şişman'ı atadı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2016 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK üyeliklerine atama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliklerine Prof. Dr. Hayati Develi ile Prof. Dr. Mehmet Şişman'ı atadı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, YÖK üyeliklerine Prof. Dr. Develi ile yeniden Prof. Dr. Şişman'ın Üniversitelerarası Kurulca yapılan seçimlerini, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6'ncı maddesinin b/5 bendi gereğince onayladığı bildirildi.


HAYATİ DEVELİ KİMDİR?

1962 yılında Uşak'ın Ulubey ilçesinde doğdu. İlk ve orta okulu Ulubey'de, liseyi İzmir Atatürk Lisesi'nde okudu. 1983 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

1985-1986 öğretim yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde lisansüstü eğitimine başladı. 1993 yılında doktora derecesini alan Hayati Develi, 1998 yılında doçent, 2004 yılında profesör oldu.

1984 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde araştırma görevlisi olarak akademik hayata başlayan Hayati Develi 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi kadrosuna geçti. 1993-1994 öğretim yılında Rusya Fedarasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin Çallı şehrinde bulunan Pedagoji Enstitüsünde Türk Dili dersleri okuttu. 2001-2002 öğretim yılından itibaren İstanbul Kültür Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde çalışmaya başladı. Çalışma alanı esas olarak çağdaş ve tarihsel Türkiye Türkçesi olan Hayati Develi'nin tarihsel dilbilimiyle ilgili kitap ve makaleleri, tarihsel metin yayımları ve Türkçenin çağdaş sorunlarıyla ilgili kitap ve denemeleri yayımlanmıştır.

MEHMET ŞİŞMAN KİMDİR?

1951 yılında Sivrihisar'da doğmuş olup ilköğrenimini Günyüzü/Gecek Köyünde, ortaokul ve lise öğrenimini Eskişehir'de tamamlamış; 1976 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olmuştur. Eğitim bilimleri alanında 1986 yılında Anadolu Üniversitesinden yüksek lisans derecesini, 1993 yılında Hacettepe Üniversitesinden doktora derecesini almıştır. Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalında 1993 yılında Yardımcı Doçent, 1997 yılında doçent, 2003 yılında da profesör olmuştur.

1976-1986 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı çeşitli liselerde ve Eskişehir Eğitim Enstitüsü'nde 10 yıl öğretmenlik yaptı. 1986-1995 yılları arasında Anadolu Üniversitesi'nde Açık Öğretim Fakültesinde ve Eğitim Fakültesinde, 1995-2003 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde ve Eğitim Fakültesinde çalıştıktan sonra, 2003-2005 yılları arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde görev yaptı. Dönüşte Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde göreve başlamış olup, 13.02.2012 tarihinde Üniversiteler Arası Kurul'dan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine; 06.03.2012 tarihinde de Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Üyeliği'ne seçildi. Halen bu görevini sürdürmektedir.

Üniversitelerdeki öğretim üyeliği görevinin yanında idari görevler olarak yönetim kurulu üyeliği, senato üyeliği, anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, dekanlık ve rektör yardımcılığı, üniversiteler arası kurul üyeliği gibi görevlerde bulundu. Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarda çeşitli projelerde görev aldı, hizmet içi eğitim ve seminer çalışmalarında bulundu.

Çeşitli akademik dergilerde editörlük, editörler kurulu, yayın kurulu ve hakem kurulu üyeliğinde bulundu. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan makaleleri, ulusal ve uluslararası çeşitli bilimsel toplantılarda sunulmuş bildirileri, tek yazarlı ve ortak yazarlı, bölüm yazarı ve editörü olduğu çeşitli kitapları yanında, popüler dergilerde ve gazetelerde yayımlanmış makaleleri vardır. Kitaplarından bazıları; Öğretmenliğe Giriş, Eğitim Bilimine Giriş, Örgüt Kültürü, Örgütler ve Kültürler, Öğretim Liderliği, Eğitimde Mükemmellik Arayışı, Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi, Eğitim Ekonomisi ve Planlaması, Sınıf Yönetimi, Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi, Okul Törenleri, Bir İnsan Olarak Okul Müdürü adlı kitaplardır. Dr. Şişman, Evli ve dört çocuk babasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber