29 Şubat 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Şubat 2016 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
29 Şubat 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fildişi Sahili'nde

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara tarafından karşılanacak, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından anlaşmalar imzalanacak, iki lider daha sonra İş Forumu'nun kapanışına katılacak.

- Erdoğan'a, Abidjan Vilayet Binası'nda şehrin Altın Anahtarı ile Fahri Hemşehrilik Beratı takdim edilecek

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fildişi Sahili İmamlar Yüksek Konseyi heyetini kabul edecek.

(Abidjan)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin 31. Oturumu'nda konuşma yapacak.

(Cerevre)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bakanlığınca yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı'nın Dördüncü Aşaması açılış törenine katılacak, TBMM Genel Kurulu'nda 2016 yılı AB Bakanlığı bütçe görüşmelerine iştirak edecek.

(Ankara/09.30)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 2. Bakanlar Toplantısı'na katılacak.

(Bakü)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve beraberindeki AK Parti heyeti, 28 Şubat'ın 19. yıl dönümü sebebiyle Hasan Celal Güzel'in başkanlığını yaptığı Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi'ni ziyaret edecek

(Ankara/13.30)

5- TBMM Genel Kurulu'nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve bağlı kurumlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

4- İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Suudi Arabistan'da 20 ülkenin katıldığı "Kuzeyin Gök Gürültüsü" askeri tatbikatıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Riyad)

7- Mısır'daki Minye Askeri Mahkemesi'nde 198 İhvan destekçisinin 2013'teki darbe sürecinde düzenledikleri protestolardan dolayı yargılandığı davanın duruşması izleniyor.

(Kahire)

EKONOMİ

1- TÜİK, ocak ayı dış ticaret istatistikleri ile şubat ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıklayacak

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 23. haftanın son maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Ülker Stadı'ndaki derbide karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00)

2- Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

(İstanbul/11.00)

3- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 19. haftanın son maçında Anadolu Efes ile Demir İnşaat Büyükçekmece, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.00)

4- PTT 1. Lig'de 23. hafta, Altınordu-Kardemir Karabükspor maçıyla tamamlanacak.

(İzmir/18.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber