ÜAK'tan denklik açıklaması

Üniversitelerarası Kurul, memurlar.net'te geçen hafta yer alan haberler ilgili bir açıklama yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Şubat 2016 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÜAK'tan denklik açıklaması

İşte Üniversitelerarası Kurul'dan yapılan açıklama

"YÖK'ün Bölüm Denkliği Kararları KPSS Adaylarını Mağdur Ediyor" başlıklı haber ile ilgili açıklamadır

Bilindiği gibi 2547 sayılı kanunun 43/b maddesinde "Aynı meslek ve bilim dallarında eğitim-öğretim yapan üniversitelerde, eğitim-öğretim, metot, kapsam, öğrenim süresi ve yıl içindeki değerlendirme esasları bakımından eşdeğer olması ve öğrenimden sonra kazanılan unvanların aynı ve elde edilen hakların eşdeğer sayılması hususu Üniversitelerarası Kurul'un önerisi üzerine, Yükseköğretim Kurulunca" düzenleneceği öngörülmüştür.

Üniversitelerarası Kurul'un ve Kurula Bağlı Komisyonların Çalışma Esasları Yönetmeliği gereğince Komisyon ve Konseyler tarafından düzenlenen raporlar Üniversitelerarası Kurulda görüşülmektedir. İlgili mevzuat hükümleri uyarınca Üniversitelerarası Kurul tarafından alınan karar öneri niteliğinde olup, nihai karar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na aittir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 15/12/2015 tarih ve 68887 sayılı yazısı ile İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü mezunlarının İstatistikçi kadrosuna atanıp atanamayacağı konusunda Üniversitelerarası Kurul Başkanlığından görüş istenmiştir.

Üniversitelerarası Kurul 10 Şubat 2016 tarihli toplantısında İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü mezunlarının KPSS alımlarında İstatistikçi kadrosuna atanmalarının uygun olduğu görüşünün Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na bildirilmesine karar vermiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÜNİVERSİTELERARASI KURUL BAŞKANLIĞI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber