Geçici görev süreleri, 2. bölge hizmetinden sayılmalı

Kamu Denetçiliği Kurumu, 2. bölgede geçirilen geçici görev sürelerinin, 2. bölge hizmetine dahil edilmesinin hakkaniyete uygun olacağına karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Mart 2016 19:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Geçici görev süreleri, 2. bölge hizmetinden sayılmalı

Emniyet personeline yönelik yer değiştirme yönetmeliğinde, "Bölgedeki Hizmet Süresinden Sayılacak Süreler" şu şekilde belirlenmiştir:

"Yıllık izinler, mazeret izinleri ve yılda toplamı 30 günü geçmeyen sağlık izinleri ile görev nedeniyle yaralanma halinde tedavi ve istirahat süreleri, o bölgedeki hizmet süresinden sayılır."

"İkinci Bölgedeki Hizmet Süresinden Sayılmayacak Süreler" ise şu şekilde belirtilmiştir:

"Aşağıda belirtilen hallere ait süreler ikinci bölgedeki hizmet süresinden sayılmaz.
a) Yurt içinde. öğrenim, kurs, staj ve geçici görevlendirme gibi nedenlerin birine veya birkaçına bağlı olarak toplamı 4 aydan fazla olan ve diğer bölgede geçen süreler, b) Yurt dışında. kurs ve öğrenim, misyon koruma, barış gücü gibi görevlerde geçirilen sürelerin hiçbiri, c) Görevden uzaklaştırılan, tutuklanan veya hüküm giyenlerin 3 ayı aşan süreleri, d) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre aylıksız izin almak suretiyle geçirilen süreler, e) Sağlık sebebiyle 42 nci maddede belirtilen istisnası saklı kalmak şartı ile sağlık izinlerinin yılda 30 günü aşan süreler,"

Emniyet yönetmeliği 4 aydan fazla geçici görevlendirmeleri, 2. bölgede geçen hizmetlerden sayarken, daha kısa süreleri görevlendirmeleri 2. bölgede geçen sürelerden saymamaktadır.

Bir başvuru üzerine dosyayı inceleyen Kamu Denetçiliği Kurumu, 70 günlük geçici görev süresinin 2. bölgede geçen sürelerden sayılmamasının hakkaniyete uygun olmadığını belirtmiş ve Emniyetten yönetmeliğini değiştirmesini istemiştir.

Kamu Denetçiliği Kurumu kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber