Sağlık personeli alım sayısı Meclis tutanaklarında

2016 yılı Bütçesinin Meclis Genel Kurulundaki görüşmelerinde, 2016 yılında alınacak sağlık personeli sayısı da ele alındı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Mart 2016 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2016 yılında kaç sağlık personeli alınacağı, Sağlık Bakanlığınca hala açıklanamamıştır. Konuyu memurlar.net olarak Bakanlığa sormamıza rağmen, herhangi bir cevap verilememiştir.

Ancak, bu konu, Meclis Genel Kurulunda da gündeme geldi. Gündeme getiren de Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul... Yurdakul, Meclis komisyonundaki görüşmeler sırasında, Sağlık Bakanı ve Müsteşarının, 2016 yılı personel planlamasını kendisine verdiğini belirtti. Yurdakul'un yaptığı açıklamaya göre 9 bin 600 kadrolu ve 6 bin 665 sözleşmeli personel alınacak.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, milletvekili Yurdakul'un verdiği bu bilgileri ne teyit etmiş ne de yalanlamıştır.

Sağlık personelinin paylaşımları için tıklayınız.

İşte Meclis zabıtlarına geçen konuşmalar

AHMET SELİM YURDAKUL (Devamla) - Saygıdeğer vatandaşlarım, saygıdeğer milletvekilleri; gelelim Sağlık Bakanlığının personel politikasına: Şu anda 1 milyona yaklaşık taşeron var değil mi? 2015 yılında bunun 140 bini Sağlık Bakanlığında. Geçen gün Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşülürken Sağlık Bakanı ve müsteşarı benim elime 2016 yılındaki kadro planlamasını verdi ve aynen şunu ifade etti: "Ben, 2016 yılında 9.600 kadrolu sağlık personeli alacağım. 6.665 sözleşmeli alacağım ve 10 bin taşeron alacağım." dedi, toplam 26 bin.

Şimdi, buradan milletimizin huzurunda sizlere sormak istiyorum: Siz 7 Haziranda ve 1 Kasımda tüm vatandaşlarımıza şunu söylemediniz mi? "Taşeronlaşmayı sağlık alanında kaldıracağım, onlara kadro vereceğim." demediniz mi? (MHP ve CHP sıralarından alkışlar)

MUSA ÇAM (İzmir) - Dedi... Dedi...

AHMET SELİM YURDAKUL (Devamla) - Peki, dediyseniz, o zaman bu 10 bin taşeronu nasıl açıklıyorsunuz Sayın Sağlık Bakanı? Niçin alıyorsunuz bu taşeronu?

NİHAT ÖZTÜRK (Muğla) - Millete hizmet için, millete.

AHMET SELİM YURDAKUL (Devamla) - Peki, bakın, ben şimdi size çok daha önemli bir şey söyleyeceğim: Siz sağlık alanında taşeron almanız yerine, şu anda bizi televizyonlarından dinleyen tam 300 bin atanamayan yardımcı sağlık personeli ve aileleri var, ben onların huzurunda sizden şunu bekliyorum, bu taşeronlar yerine sağlık alanında, kendi alanında eğitim görmüş, donanımlı gençlerimizi gelin alalım çünkü onların aileleri, anneleri babaları onları okutmak için çok zorluklar çekmiş.

ORHAN KARASAYAR (Hatay) - Taşeronları işten mi çıkaracaksınız, onları işsiz mi bırakacaksınız?

AHMET SELİM YURDAKUL (Devamla) - Ben bir memur emeklisi çocuğuyum. Okumanın, eğitim masraflarının nasıl güçlüklerle karşılandığını çok iyi bilirim. Şimdi, o anne babalar ne diyor biliyor musunuz? Bana biraz önce bir mesaj attı Sayın Bakan, ne diyor biliyor musunuz? "Yırtık ayakkabıyla ben bu okulu tamamladım." diyor. "Tamamladıysam, KPSS'den de 88 aldım, beni atayın." diye yalvarıyor. Ben de buradan size yalvarıyorum Sayın Bakan, bir tıp doktoru olarak, bir meslektaşınız olarak, Allah rızası için, aynı atanamayan öğretmenlerde olduğu gibi...

SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU (Bursa) - Bunları bakan olunca siz yapın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber