Maliye Bakanlığı, tedavi yardım tebliğini değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Sayı: B.07.0.BMK.0.18.100. 07.11.2006 22401

Konu: İlaç

????. BAKANLIĞINA
????. BAŞKANLIĞINA
????. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
????. VALİLİĞİNE
????. REKTÖRLÜĞÜNE

Bilindiği üzere, (6) sıra numaralı 2006 Yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği (Bundan sonra ?Tebliğ? olarak ifade edilecektir) 29/4/2006 tarihli ve 26153 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış bulunmaktadır.

Söz konusu Tebliğ'de, aşağıda belirtilen değişikliklerin ve düzenlemelerin yapılması gerekli görülmüştür.

1- Tebliğin ?10.2 Diyaliz Tedavileri? başlıklı maddesinin son paragrafı; ?Sürekli ayaktan periton diyalizi uygulanan hastalarda ?izleme? ücreti ayda en fazla iki defa, periton diyalizi değişim sıvısı ücreti ise, raporlarda her hastada periton boşluğu, hacmi için uygun solüsyon miktarı hacim olarak ml. cinsinden belirtilerek (Örneğin, 2500 ml ile başlanan hastada 2500 ml ile devam edilmesi gibi) aletsiz periton diyalizi uygulamalarında ayda standart solüsyonlar için maksimum 150 adet torba, biyouyumlu solüsyonlarda ise ayda maksimum 130 adet olacak şekilde karşılanır (aminoasit içerikli ile isodextrin içerikli solüsyonlar günde en fazla 1 defa karşılanır). Hastanede yatan hastalarda bu şart aranmaz? şeklinde değiştirilmiştir.

2- Tebliğin 16.3 üncü maddesinin sonuna; ?Daha önce şahsi reçete bazında, onayla yurt dışından getirtilen ilacın, ülkemizde ruhsat aldıktan sonra Tebliğ eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine (EK-2/D) giriş talebinin, olumlu ya da olumsuz sonuçlanacağı en çok 6 aylık süre içinde, Sağlık Bakanlığı'ndan alınacak şahsi izinle, ülkemizde almış olduğu fiyat üzerinden ödemesi yapılacaktır.? paragrafı eklenmiştir.

3- Tebliğin eki Sistemik Antimikrobik ve Diğer İlaçların Reçeteleme Kuralları Listesinin (EK-2/A) 190 ıncı sırasında yer alan ?Erdostein? adlı etkin maddeye ilişkin olarak aynı satırda yer alan ?erişkin/çocuk göğüs hastalıkları uzman hekimlerince? kaydı kaldırılmıştır.

4- Tebliğ eki Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde (EK-2/D) yer alan ilaçlarla ilgili olarak bu Genelgenin eki (EK-1) sayılı Listede gösterilen düzenlemeler yapılmıştır.

5- Bu Genelge 8 /11/2006 tarihinde yürürlüğe girer.

Bilgilerini ve gereğinin buna göre yapılmasını ve durumun iliniz dahilindeki tüm Muhasebe Birimlerine duyurulmasını arz ve rica ederim.

Bakan a.

Hasan Basri AKTAN
Müsteşar

Ekler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber