Sağlık'ta, şube müdürü adaylarının ek yerleştirme sorusu cevapsız kalıyor

Sağlık Bakanlığı görevde yükselmede başarılı olan ancak tercih hakkı verilmeyen adaylara bir ek yerleştirme yapılıp yapılamayacağını dahi söyleyemiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Mart 2016 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık'ta, şube müdürü adaylarının ek yerleştirme sorusu cevapsız kalıyor

Sağlık Bakanlığınca 28.06.2015 tarihinde yapılan Görevde Yükselme Sınavı sonrası "Şube Müdürlüğü" pozisyonu için ilk yerleştirme sonuçları 23.12.2015 tarihinde açıklanmıştı. Sınavda 715 aday başarılı olmuş, ilk 450 adaya tercih hakkı verilmiş, 265 aday ise tercih hakkından yoksun bırakılmıştır; ayrıca ilk yerleştirme sonrası boş kalacak kadrolar için bu 265 aday içinden yedek liste oluşturulmamıştır. Akabinde başlayan atamalar sonucu, ilk yerleştirme sürecinin bitip bitmediği; bitti ise ne kadar kadronun boş kaldığı bilgisi maalesef Sağlık Bakanlığı yetkililerince paylaşılmamaktadır. Başarılı olduğu halde tercih hakkı verilmeyen 265 kişi ikinci yerleştirmeleri heyecanla beklemektedirler. Zira ek yerleştirmeler; sıralamanın açıklandığı 27 Kasım 2015 tarihi ile başlayan 6 aylık süre ile sınırlandırılmıştır ve bu süre 27 Mayıs 2016'da sona ermektedir.

Sınavda başarılı olan 265 adaya yedek statüsü verilmediğinden, Sağlık Bakanlığının bu uygulaması ayrımcı bir tutum olarak görülmektedir. Yedek listenin olmaması nedeniyle Ek yerleştirmenin yapılmayacağı söylentileri dolayısıyla, "başarılı olup tercih hakkı verilmeyen" şube müdürü adayları emeklerinin boşa gideceği endişesini taşımakta, hatta bir çoğu dava hazırlığı yapmış adeta tetikte beklemektedir. BİMER aracılığıyla Yerleştirme işlemlerinde 10, 1 adet de atama şartları tutmadığı için iptal edilen aday nedeniyle 11 kadro boş kaldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Ayrıca yerleşip görev yerine gitmeyen adayların olacağı düşünüldüğünde bu sayı artacaktır.

Sağlık Bakanlığı son durumda Bilgi Edinme talebimize Bilgi Edinme Kanununun 7. Maddesine atıfta bulunarak bilgi vermeye yanaşmamaktadır.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce; sürece ilişkin yapılacak bir resmi açıklama, endişeleri ortadan kaldırabilecek ve bu beklentide olan adaylar da enerjilerini daha faydalı işlere yönlendirebileceklerdir.

Başarılı olduğu halde henüz tercih hakkı verilmeyen biz Şube Müdürü adaylarına destek olmanızı talep eder,iyi çalışmalar dilerim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber