9 Kasım 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları....

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2006 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9 KASIM 2006 PERŞEMBE GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 14.30'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, saat 15.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cezayir'den Türkiye'ye dönecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 17.00'de Aujan Industries Başkanı Adel Al Aujan'ı kabul edecek.

Bülent Ecevit'in vefatı

- Eski Başbakan Bülent Ecevit'in vefatının ardından gelişmeler takip ediliyor.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu toplanacak.

- AK Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi basın toplantısı yapacak.

- CHP'li Gökhan Durgun basın toplantısı düzenleyecek.

- TBMM Plan Bütçe Komisyonu, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu toplanacak.

Bakanların faaliyetleri

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da saat 10.00'da Ulusal Bilişim Kurultayı'na katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara'da saat 10.00'da Orman Genel Müdürlüğü 2007 yılı program hedefleriyle ilgili bütçe toplantısına katılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Batman'da incelemelerde bulunacak.

- Milli Eğitim Bakanlığı ile Bağcılar Belediyesi arasında imzalanacak olan 11. Kademe Okuma Yazma Seferberliği Protokol Töreni, Four Seasons Otel'inde saat 09.00'da gerçekleştirilecek. Törene, Milli Eğitim Bakın Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık katılacak. Bakan Çelik, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkesi'nde saat 11.30'da "Küçük Adımlar Büyük Yarınlar" konulu tanıtım toplantısına, saat 13.00'te TFF'de Sporda İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ne, saat 14.30'da ise Zübeyde Hanım Öğretmen Evi'nde Anaokulu Öğretmen Liseleri Müdürleri ile toplantı düzenleyecek.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, saat 10.00'da İstanbul'da Finans Arenası toplantısına katılacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Auto Show 2006 fuarını ziyaret edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Şili'den, Türkiye'ye dönecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve beraberindeki heyet, saat 10.30'da sel felaketi ile ilgili ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelecek. Kutan, havaalanında basın toplantısı yaptıktan sonra, Çınar ve Bismil İlçeleri'nde çeşitli temaslarda bulunacak. Kutan buradan karayolu ile Batman'a gidecek.

- Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Mersin'de bazı incelemelerde bulanacak olan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, saat 14.30'da Mersin İl binasında basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Adana İşkadınları Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda konser verecek

- 23 Ocak 2006'da Dışişleri Bakanlığı mensuplarının geçirdiği trafik kazası ile ilgili duruşma, saat 09.00'da Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak

- Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da saat 09.00'da İngiltere ve Türkiye'de Terörizmle Mücadele Mevzuatı Üzerine Karşılaştırmalı Çalışma semineri düzenlenecek

- Milli Eğitim Bakanlığı Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından, Ankara'da saat 10.00'da Atatürk Fotoğrafları Sergisi açılacak

- Gazi Üniversitesi'nin düzenlediği 'Atatürk, Bilim ve Felsefe' konulu konferans saat 14.00'da Prof. Dr. Yaman Örs tarafından verilecek

- BM Türkiye Koordinatörü ve BM Kalkınma Programı Temsilcisi Mahmood Ayup, Ankara'da saat 13.30'da 2006 Küresel İnsani Gelişme Raporu'nu açıklayacak

- Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Hilmi Şener, saat 13.30'da basın toplantısı düzenleyecek

- Mülkiyeliler Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen Atatürk ve Anadolu resim sergisi saat 18.30'da açılacak

- İngiliz Başkonkolosluğu tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda seminer düzenlenecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, The Sofa Hotel'de saat 09.30'da "İstanbul'da Yaşam Kültürü Sempozyumu"na kalıcak.

- İstanbul Müftülüğü, Sultanahmet Camii'nde saat 10.30'da "İstiklal Harbi Şehitleri" için okutulan Hatmi Şerif için mevlid merasimi düzenleyecek. Saat 19.00'da ise Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde Prof. Dr.Ziya Yılmazer'in sunacağı bir konferans verilecek.

- Türk Amerikkan İş Konseyi Başkanı General Brent Scowcroft ve beraberindeki heyet, Mövenpick Otel'de saat 19.30'da TAİK tarafından verilecek olan akşam yemeğine katılacak.

- Özgürlük ve Dayanışma Derneği, Saraçhane'de Büyükşehir Belediyesi Binası önünde saat 12.00'de Belediye'nin yaptığı "Deprem tatbikatı" ile ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

- Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Üniversitenin Göztepe Kampüsü'nde saat 09.00'da 1. Kongresi'ni düzenliyor.

- MAZLUM-DER Fatih Saraçhane Parkı'nda saat 19.00'da İsrai'in Filistin'e yönelik başlattığı "Ambarga ile Ayrım Duvarı" nedeniyle 'Meşaleli Eylem' yapacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Dünya Sağlık Örgütü'nde seçim

- Dünya Sağlık Örgütü'nün 193 üyesi, örgüt başkanlığına Çinli aday Margaret Chan'in getirilmesini oylayacak.

Polonya-ABD askeri ortaklığı

- Polonya-ABD arasındaki askeri işbirliği kapsamında yapılan ilk F--16 Polonya'ya ulaştı. Bu çerçevede bir kutlama programı gerçekleştirilecek.

Almanya'da gizli servislere soruşturma

- Almanya parlamentosu, 2003 yılında Irak'ta meydana gelen bombalama olaylarında Alman gizli servislerinin rolüme ilişkin soruşturma komitesi oluşturuyor.

Berlin Duvarı'nın yıkılması

- Berlin Duvarı'nın yıkılışının 17. yıldönümü.

AB Dışpolitika Şefi Solana ve Almanya Savunma Bakanı Jung görüşmesi

- Javier Solana ve Franz Josef Jung, Alman donanma gemilerini ziyaret edecek.

Lisbon'da memurlardan eylem

- Lisbon'da devlet memurları 2 günlük iş bırakma eylemine başlıyor.

AB Parlamentosu Başkanı Borrell'in İtalya ziyareti

- AB Parlamento Başkanı Josep Borrell, İtalya Başbakanı Prodi ve Dışişleri Başkanı D'Alema ile görüşecek.

Saddam Hüseyin'e verilen idam cezası

- Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Duceyl katliamı ile ilgili yargılandığı davada idam cezasına çarptırılmasının ardından Şii ve Kürtler kararı sevinçle karşılarken, Sünniler sonuca tepkili.

İsrail Gazze'deki operasyonlarını sürdürüyor

- İsrail askerleri Filistin'deki etkinliklerine devam ederek, Gazze ve çevresinde Filistinli militanlarla çatışmaya giriyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında futbolun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına dair 'Yüzyılın Projesi' işbirliği protokolü Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile TFF Başkanı Haluk Ulusoy tarafından yarın saat 13.00'te Conrad Otel'de düzenlenecek törenle imzalanacak.

- Fenerbahçe, yarın deplasmanda oynayacağı Denizlispor maçı için saat 14.00'de özel bir uçakla Denizli'ye gidecek.

- Fenerbahçe Kulübü tarafından Sabiha Gökçen Havaalanı'na armağan edilen Sabiha Gökçen ve Atatürk temalı rölyef, saat 15.00'te yapılacak törenle açılacak.

- Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımı, Japonya'da devam eden 2006 Voleybol Bayanlar Dünya Şampiyonası'nda Japonya ile TSİ 11.00'de karşı karşıya gelecek.

- 3 Bant Dünya Şampiyonası, İstanbul'da Marin Princess Hotel'de devam ediyor.

- 16 Yaş Altı Milli Takımı, Edirne'de Romanya ile özel maçta karşılaşacak. Karşılaşma saat 13.30'da başlayacak.

- Euroleague'de ilk 2 haftayı galibiyetle kapatarak iyi bir başlangıç yapan Efes Pilsen, Fransa Ligi'nin şampiyonu Le Mans ile saat 20.15'te Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

- Fortis Türkiye Kupası'nda Konyaspor ile Vestel Manisaspor, Konya Atatürk Stadı'nda karşılaşacak. Karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

- Sakaryasporlu yöneticiler Rasim Vardal ile Alişen Kandil, Rüstemler Tesisleri'nde saat 14.00'te basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber