72 Tuvaletsiz okul: Öğrenciler ihtiyaçlarını köy camilerinin tuvaletlerinde gideriyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Kasım 2006 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'te öğrenciler ihtiyaçlarını köy camilerinin tuvaletlerinde gideriyor

72 tuvaletsiz okul!

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Tulmaç, 72 köyün ilköğretim okulunda tuvalet bulunmadığını söyledi. Tulmaç, 'Devlet köye gitmiş, tuvaletsiz okul yapmış. Böyle iş olmaz. Biz bunun için seferberlik başlatacağız' dedi

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda yaşanan skandallardan biri de Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç'ın açıklamalarıyla ortaya çıktı.

Tulmaç, şikâyetlerin ardından merkez ve ilçelere bağlı 72 köyün ilköğretim okulunda hiç tuvalet bulunmadığını, sorunu gidermek için seferberlik başlattıklarını kaydetti.

Tuvaleti olmayan merkeze bağlı Geçitbaşı Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, tuvalet ihtiyaçlarını köy camisinin tuvaletinde gideriyor.

Muhtar Yusuf Eren de "Okulda tuvalet olmadığından dolayı öğrencilerimiz çok zor durumda. Kız öğrencilerin durumu daha da kötü. Bazı öğrencilerimiz gelişigüzel yerlerde tuvalet ihtiyaçlarını gideriyor" dedi.

Eren, iki yıldan bu yana tuvalet yapılması için girişimlerde bulunduklarını ancak bugüne kadar hiçbir sonuç alamadıklarını savundu.

'Tuvaletsiz okul kalmayacak'

Tulmaç şunları kaydetti:

"Devlet köye gitmiş. Tuvaletsiz okul yapmış. Böyle iş olmaz. Biz bunun için seferberlik başlatacağız. Önümüzdeki eylül ayı itibariyle tuvaletsiz okulumuz kalmayacak. Şu anda 72 okulumuzda hiç tuvalet yok. Tuvaleti olan bazı okullarımızın da su çalıştırma, fosseptik çukur problemleri var."

Tuvaleti olmayan 72 ayrı yerleşim birimine ödenek ayırmanın kolay olmadığını savunan Tulmaç, "Bu yalnızca Milli Eğitim'le olmaz. İlçe kaymakamları da bu konuda samimi olmalı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber