11 yaşında giden canın bedeli: 20 taksitte 18 bin 200 TL

İstanbul Zeytinburnu'nda 20 Kasım 2014 tarihinde bir site içerinde geri geri giderken ilkokul öğrencisi Tarık Üngür'ü (11) ezerek öldüren servis şoförü Salih Turgan, "Taksirle ölüme neden olmak suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarpıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Mart 2016 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
11 yaşında giden canın bedeli: 20 taksitte 18 bin 200 TL

Turgan'ın bu cezası 18 bin 20 TL para cezasına çevrildi. Mahkeme, para cezasının da 20 eşit taksitte ödenmesine hükmetti. Üngür'ün indiren servisin şoförü Hasan Ferik ve bu servisin hostesi Medine Öğünç ise beraat ettiler.

Bakırköy 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanıklar Salih Turgan, Hasan Ferik ve Medine Ögünç katılmazken, müştekiler Zahide Üngür, Abdullah Üngür ve avukatları katıldılar.

Sanıkların ve müştekilerin avukatlarına son sözleri soruldu. Sanıkların avukatları, önceki savunmalarını tekrar ederek müvekkillerinin beraatlerini istedi. Müştekilerin avukatları ise sanıkların suçunun sabit olduğunu belirterek cezalandırılmasını istedi.

20 TAKSİTTE ÖDEYECEK

Kararını açıklayan mahkeme, Tarık Üngür'ü oturduğu sitenin önünde indiren servisin şoförü Hasan Ferik ve bu servisin hostesi Medine Öğünç'ün beraatlerine karar verdi. Mahkeme, Tarık Üngür'ü oturduğu sitenin içinde geri giderken ezerek öldüren servis şoförü Salih Turgan'ı ise "Taksirle ölüme neden olma suçundan" 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. İyi halden bu cezayı 2 yıl 6 ay hapis cezasına indiren mahkeme, 2 yıl 6 aylık bu cezayı da 18 bin 200 lira para cezasına çevirdi. Mahkeme, para cezasının da 20 eşit taksitte ödenmesine hükmetti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Tarık Üngür'ün (8) şüpheli Hasan Ferik'in şoförlüğünü, şüpheli Medine Öğünç'ün ise hostesliğini yaptığı servis ile okula gidip geldiği, 20 Kasım 2014 tarihinde bu servisten oturduğu sitenin önünde indiği, evine gitmek için girdiği sitenin içinde de yine öğrenci taşıyan şüpheli Salih Turgun'un servisinin altında kalarak öldüğü belirtiliyor. İddianemede her üç şüpheli için de "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları isteniyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber