Banka hesabından 'sanal soygun'...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2006 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, internet üzerinden banka müşterilerinin hesaplarına girerek havale yaptıkları iddia edilen 2'si kadın 3 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, daha önce de dolandırıcılık olaylarına adı karışan, şebekenin lideri olduğu belirlenen ve halen firarda olan A.K, internet üzerinden İstanbul'da bulunan N.E'nin banka hesaplarına girerek Adana'da bulunan kız arkadaşı P.F'nin (26) hesabına yaklaşık 12 bin YTL havale çıkardı. N.E'nin hesabında olağan dışı oynama olduğunun fark edilmesi üzerine durum polise bildirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucunda, P.F'yi yakaladılar.

Ardından da P.F'nin olaya karışan kız arkadaşı K.A. ve M.E. gözaltına alındı.

Yetkililer, A.K'nin organizasyonunda şebekenin Türkiye'nin değişik kentlerinde, aynı yöntemle para transferi yaptığının belirlendiğini, banka hesaplarını kullandıkları kişilere de "komisyon" bedeli olarak bir miktar ödeme yaptıklarının anlaşıldığını kaydettiler.

Yetkililer, 3 zanlının sorgularının ardından adliyeye sevk edileceğini, son bir haftada, şebekeye yönelik gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 11'inin tutuklandığını bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber