Vakıf KKS'lisi Hem Sözleşme Ücreti Hem De Ek Ödeme Alacak

Vakıflar Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulunda önceki gün görüşülerek kabul edildi. Daha önce komisyon da yapılan görüşmelerde, KKS'li personele ayrıca ek ödeme verilmesi kararlaştırılmış, bu husus genel kurul görüşmeleri sırasında da aynen kabul edilmiştir. Ancak, genel kurul görüşmeleri sırasında KKS'lı olacak bazı unvanlarda değişiklik yapılmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Kasım 2006 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel Kurul görüşmelerinde yapılan değişilikle KKS'lı olması benimsenen kadro unvanları şu şekildedir: Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Vakıflar Meclisi Üyesi, I. Hukuk Müşaviri, Rehberlik ve Teftiş Başkanı, Baş Müfettiş, Müfettiş, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Daire Başkanı, Bölge Müdürü, Hukuk Müşaviri, Müdür, Şube Müdürü, Vakıf Uzmanı, Avukat, Mimar ve Mühendis, Şehir Plancısı, Müze Araştırmacısı ile Kurum Tabibi

Görüşmeler sırasında kanun tasarısında yer alan Rehberlik ve Denetim Başkanı, ibaresi "Rehberlik ve Teftiş Başkanı" olarak değiştirilmiştir. Yine madde yer alan "Tekniker"lar kapsam dışı bırakılmış, bunun yerine "Şehir Plancısı, Müze Araştırmacısı ile Kurum Tabibi" kapsama alınmıştır.

Önceki haberimiz için buraya tıklayınız.

VAKIFLAR YASA TASARISININ

Komisyon Metni (İlgili maddeler)

Personel rejimi

MADDE 67- Genel Müdürlük personeli 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabidir.

Genel Müdürlükte; Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Vakıflar Meclisi Üyesi, I. Hukuk Müşaviri, Rehberlik ve Denetim Başkanı, Daire Başkanı, Bölge Müdürü, Hukuk Müşaviri, Müdür, Şube Müdürü, Vakıf Uzmanı, Avukat, Mimar ve Mühendis ile Tekniker kadrolarına atananlar, kadroları karşılık gösterilmek suretiyle, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın sözleşmeli çalıştırılabilir.

Sözleşmeli olarak Genel Müdürlükte fiilen çalışan personele bu Kanuna ekli (III) sayılı cetvelde unvanlar itibarıyla yer alan taban ve tavan ücretleri arasında kalmak üzere, Meclis tarafından belirlenecek tutarda aylık brüt sözleşme ücreti ödenir. Başbakanlık merkez teşkilatında sözleşmeli olarak çalıştırılan emsali personelin yararlandığı ücret artışlarından Genel Müdürlükte çalışan sözleşmeli personel de aynı usul ve esaslara göre aynen yararlandırılır. Bu personel T.C. Emekli Sandığı ile ilişkilendirilir. Söz konusu personele, çalıştıkları günlerle orantılı olarak (hastalık ve yıllık izinleri dahil), ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında birer aylık sözleşme ücreti tutarında ikramiye ödenir. Bunlardan üstün gayret ve çalışmaları sonucunda emsallerine göre başarılı çalışma yaptıkları tespit edilenlere Genel Müdürün teklifi, ilgili Bakanın uygun görüşü üzerine Başbakan onayı ile haziran ve aralık aylarında birer aylık sözleşme ücreti tutarına kadar teşvik ikramiyesi ödenebilir. Bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar ile söz konusu personele yapılacak diğer ödemeler Bakanlar Kurulunca tespit edilir.

Genel Müdürlük merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında çalışan memurlara (kadro karşılığı sözleşmeli personel hariç) 10/10/1984 tarihli 3056 sayılı Başbakanlık Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunun 31 inci maddesinde yer alan fazla çalışma ücreti aynı usul ve esaslara göre ödenir

Vakıf Denetçisi ve Vakıf Denetçi Yardımcısı

MADDE 70- Vakıf Denetçi Yardımcısı olabilmek için:

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan şartlara sahip olmak,

b) Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, mimarlık, mühendislik fakülteleri mezunu olmak veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) Sağlık durumunun, her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

d) Merkezi sistemle yapılacak memur seçme sınavında başarılı olmak,

e) Genel Müdürlük tarafından yapılacak yarışma sınavında başarılı olmak,

f) Yarışma sınavının yapıldığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olmak,

gerekir.

Vakıf Denetçi Yardımcılığında en az üç yıl çalışmak ve olumlu sicil almak şartıyla açılan mesleki yeterlik sınavında başarılı olanlar Vakıf Denetçisi kadrosuna atanırlar.

Yapılacak yarışma ve yeterlik sınavının şekli ve uygulama esasları yönetmelikle belirlenir.

Yapılacak mesleki yeterlik sınavına girmeye hak kazandığı halde geçerli mazereti olmaksızın sınava girmeyenler, yapılan iki sınavda da başarılı olamayanlar veya Vakıf Denetçi Yardımcılığı süresi içerisinde olumsuz sicil alanlar bu unvanlarını kaybederler ve durumlarına uygun memur kadrolarına atanırlar.

Performans ve vekalet ücreti

MADDE 72- Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi personelinin katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirlerinden bu birimde çalışan memurlara; hizmet sunum şartları, personelin unvanı, görevi, çalışma şartları ve süresi, hizmete katkısı, performansı, serbest çalışıp çalışmaması ile muayene, ameliyat, anestezi, girişimsel işlemler ve özellik arz eden riskli bölümlerde çalışma gibi unsurlar esas alınmak suretiyle, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurumlarında unvanlara göre uygulanan tavan ödeme miktarları aşılmamak kaydıyla, Sağlık Bakanlığı personeli için tespit edilen esas ve usuller de dikkate alınarak Meclisçe belirlenecek usul, esas ve oranda ödeme yapılabilir. Bu şekilde yapılacak ödeme, cari yılda elde edilen döner sermaye gelirinin yüzde ellisini geçemez.

Birinci fıkrada belirtilen haklardan faydalanan personel haricinde kalan tüm personele, vakıf kira gelirlerinin yüzde üçünü geçmemek ve maaşlarının üçtebirini aşmamak üzere, Meclisçe belirlenecek usul, esas ve oranda ödeme yapılabilir. Bu ödemelerden damga vergisi hariç kesinti yapılmaz.

Genel Müdürlük lehine sonuçlanan dava ve icra takipleri nedeniyle hükme bağlanarak karşı taraftan tahsil olunan vekalet ücretlerinin; avukatlara ve hukuk servislerinde fiilen görev yapan memurlara dağıtımı hakkında 02/02/1929 tarihli ve 1389 sayılı Devlet Davalarını İntaç Eden Avukat ve Saireye Verilecek Ücreti Vekalet Hakkında Kanun hükümleri kıyas yoluyla uygulanır.


Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

1239 sıra sayılı Kanun Tasarısının 67 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "Rehberlik ve Denetim Başkanı" ibaresinin "Rehberlik ve Teftiş Başkanı" olarak değiştirilmesini, aynı fıkraya, yeni eklenen "Rehberlik ve Teftiş Başkanı" ibaresinden sonra gelmek üzere "Baş Müfettiş, Müfettiş, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri", "ile Tekniker" ibaresinin "Şehir Plancısı, Müze Araştırmacısı ile Kurum Tabibi" şeklinde değiştirilmesini, ayrıca maddeye bağlı (III) sayılı cetvelin aşağıdaki şekilde değiştirilmesini arz ve teklif ederiz.

İrfan Gündüz (İstanbul) ve arkadaşları

(III) SAYILI CETVEL

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SÖZLEŞMELİ PERSONELİNE İLİŞKİN AYLIK ÜCRET SINIRLARI(BRÜT YTL)

GÖREV UNVANI/ Taban Ücreti /Tavan Ücreti

Genel Müdür 980.00 1.726.00

Vakıflar Meclisi Üyesi, Genel Müdür Yrd., I. Hukuk Müşaviri, Rehberlik ve Teftiş Başkanı 920.00 1.651.00

Baş Müfettiş, Daire Başkanı, Hukuk Müşaviri, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Bölge Müdürü 650.00 1.602.00

Müdür, Şube Müdürü 520.00 1.377.00

Müfettiş, Vakıf Uzmanı

Kadro Derecesi 1 895.00 1.377.00
Kadro Derecesi 2 890.00 1.350.00
Kadro Derecesi 3 860.00 1.320.00
Kadro Derecesi 4 830.00 1.290.00
Kadro Derecesi 5 805.00 1.265.00
Kadro Derecesi 6 780.00 1.240.00
Kadro Derecesi 7 760.00 1.200.00

Avukat, Mimar, Mühendis, Şehir Plancısı, Kurum Tabibi, Müze Araştırmacısı

Kadro Derecesi 1 890.00 1.350.00
Kadro Derecesi 2 860.00 1.320.00
Kadro Derecesi 3 830.00 1.290.00
Kadro Derecesi 4 805.00 1.265.00
Kadro Derecesi 5 780.00 1.240.00
Kadro Derecesi 6 760.00 1.200.00

BAŞKAN - Komisyon önergeye katılıyor mu?

ADALET KOMİSYONU BAŞKANI KÖKSAL TOPTAN (Zonguldak) - Yüce heyetin takdirine bırakıyoruz Sayın Başkan.

BAŞKAN - Hükûmet?

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN (İstanbul) - Katılıyoruz efendim.

BAŞKAN - Gerekçeyi okutuyorum:

Gerekçe:

Tasarının 67 nci maddesinin ikinci fıkrasına, Rehberlik ve Teftiş Başkanı, Baş Müfettiş, Müfettiş, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Şehir Plancısı, Müze Araştırmacısı, Kurum Tabibi kadroları eklendiğinden (III) sayılı cetvelde gerekli düzeltmelerin yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

BAŞKAN - Önergeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler? Kabul etmeyenler? Kabul edilmiştir.

67'nci maddeyi önergeyle kabul edilen (III) sayılı cetvelle birlikte oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler? Kabul etmeyenler? Kabul edilmiştir.


Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

1239 sıra sayılı Kanun Tasarısının 70 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmesini arz ve teklif ederiz.

Selami Uzun (Sivas) ve arkadaşları

Müfettiş ve Müfettiş Yardımcısı

Madde 70- Müfettiş Yardımcısı olabilmek için:

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan şartlara sahip olmak,

b) Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, mimarlık, mühendislik fakülteleri mezunu olmak veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) Sağlık durumunun, her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

d) Merkezi sistemle yapılacak memur seçme sınavında başarılı olmak,

e) Genel Müdürlük tarafından yapılacak yarışma sınavında başarılı olmak,

f) Yarışma sınavının yapıldığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olmak,

gerekir.

Müfettiş Yardımcılığında en az üç yıl çalışmak ve olumlu sicil almak şartıyla açılan mesleki yeterlik sınavında başarılı olanlar Müfettiş kadrosuna atanırlar.

Yapılacak yarışma ve yeterlik sınavının şekli ve uygulama esasları yönetmelikle belirlenir.

Yapılacak mesleki yeterlik sınavına girmeye hak kazandığı halde geçerli mazereti olmaksızın sınava girmeyenler, yapılan iki sınavda da başarılı olamayanlar veya Müfettiş Yardımcılığı süresi içerisinde olumsuz sicil alanlar bu unvanlarını kaybederler ve durumlarına uygun memur kadrolarına atanırlar.

BAŞKAN - Komisyon önergeye katılıyor mu?

ADALET KOMİSYONU BAŞKAN VEKİLİ RECEP ÖZEL (Isparta) - Olumlu görüşle takdire bırakıyoruz efendim.

BAŞKAN - Hükûmet?..

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN (İstanbul) - Katılıyoruz efendim.

BAŞKAN - Gerekçeyi okutuyorum:

GEREKÇE:

İşbu önergeyle, Vakıf Denetçiliği ve Vakıf Denetçi yardımcılığı ibareleri, uygulamada yerlermiş unvan olarak diğer maddelere de paralel olarak, Müfettiş ve Müfettiş Yardımcısı olarak değiştirilmiştir.

BAŞKAN - Önergeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler? Kabul etmeyenler? Kabul edilmiştir.

Kabul edilen önerge istikametinde maddeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler? Kabul etmeyenler? Kabul edilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber