Asdep alımları taşeron yoluyla olacak

Sosyal Hizmet Mezunları: ASDEP'te Kadrolu ve Adaletli Alım İstiyoruz

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Mart 2016 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Asdep alımları taşeron yoluyla olacak

Aile Bakanlığı, ASDEP kapsamında yakın zamanda 1500 ve yıl sonuna doğru 1500 olmak üzere 3000 bin personel alımına gidecek. Alımların hizmet alımıyla yoluyla yapılacak olmasından rahatsız olan meslek elemanlarının "Haber Gönder" yoluyla sitemize ilettiği yazıyı Bakanlığın dikkatine sunuyoruz.

"Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ilk Bakanı olan Fatma ŞAHİN'den beri hayata geçirmeye çalıştığı ancak bir türlü hayata geçemeyen ASDEP projesi ile ilgili belirsizlikler hala sürmektedir. Bakanlığa yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre ASDEP'te ihdas edilecek personellerin hizmet alımı şeklinde yani taşeron alım olarak düşünülmektedir. Yani Türkçesi ASDEP'te sonuçlar istenilen seviyede olmaz ise bu alınan personellerin geleceği ile ilgili belirsizliklerin olacağı anlamına gelmektedir. Meslek grupları olarak yakındığımız nokta ASDEP alımlarını gerçekleştirirken sözleşmeli ve kadrolu olması yani tam anlamıyla iş güvencesi hakkını talep etmekteyiz. Gelecek kaygısı yaşamadan yapacağımız işten herkesi mutlu eden neticeler çıkacaktır. Belirtmek isteriz ki şu anki hükümetin, taşeronu bitireceğiz gibi söylemlerinin tam aksi uygulamalarda bulunması biz atama bekleyen binlerce memur adayını endişelendirmektedir.

İkinci bir konu ise bu alımları yaparken sözlü mülakat yapılması yine Bakanlık ve Bakanlığa yakın çevrelerden edinilen bilgiler arasındadır. Mülakatla alımların halk dilinde karşılığı adam kayırma ve torpildir ve maalesef ki bu durum da bir Türkiye gerçeğidir. Meslek grupları olarak yakındığımız ikinci nokta budur ve sözlü mülakatın yerine KPSS puan üstünlüğüne dayalı torpilsiz, sözlü mülakatsız merkezi atama şekline benzer bir yöntemin izlenmesi bizim için daha adil ve hakkaniyetli olacağı görüşünü benimsiyoruz.

Üçüncü bir konu ise; ASDEP alımları kapsamında yer alan meslek grupları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Psikoloji , Çocuk Gelişimci , Aile ve Tüketici Bilimleri mezunun arasından branş farkı gözetmeksizin 60 puan alan her meslek elemanının genel bir sıralamaya koyulacağı yine bakanlık ve bakanlığa yakın kişilerden edinilen bilgiler arasındadır. Meslek grupları olarak bu uygulamanın da yanlış olduğunu, her branşa ayrı bir kontenjan verilip kendi içinde bir sıralama yapılması daha doğru olacaktır. Çünkü Bakanlığın genel sıralama yapması durumunda mezun sayısı ve puanlaması bakımından eşit olmayan meslek elemanları açısından adil olmayan sonuçlar doğuracaktır. Örneğin ben Sosyal Hizmet Bölümü mezunu olarak aldığım KPSS P3 puanım 76 ve branş sıralamam 300 iken bir diğer meslek elemanı olan başka bir bölümün P3 puanı 76 iken sıralaması 1500 civarındadır. Yani alım sayısını öncelikli olarak 1500 olarak belirleyen bakanlığın bu şekilde alım yapacak olması, mezun sayısı daha fazla olan meslek gruplarının lehine olup diğer meslek gruplarının aleyhine olacaktır. Bu durumda ASDEP alımlarının tek bir meslek elemanına odaklanması söz konusudur ki bu biz diğer meslek grupları açısından bakanlığın personel alma çalışma ve çalıştırma şartlarına şüphe ile bakmamıza neden olmaktadır. Aksi durumda ise meslek elemanlarının çeşitli olması, istediğimiz şartlarda ve usullere göre yapılması projenin başarıya ulaşması ve hizmetin çeşitlilik sağlaması açısından önemlidir.

ASDEP ile ilgili Bakanlığa attığımız iletilerde ve BİMER başvurularımızda şu cevap gelmektedir. " ASDEP kapsamında sahada görevlendirilecek personel; Üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR), Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Psikoloji, Çocuk Gelişimci ile Aile ve Tüketici Bilimleri eğitim alanlarında en az dört yıl lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 1.500 ASDEP Görevlisi alımı için çalışmalar devam etmektedir. ÖSYM tarafından son iki yılda yapılan; (KPSS) Kamu Personeli Seçme Sınavı P3 puan türünden Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde yukarıdan aşağı KPSS P3 puanlarının sıralanması sonucu tespit edilmesi için planlamalar yapılmakta olup, henüz neticelenememiştir. Bilgilerinize rica ederim." . Sonuç olarak henüz kesinleşmiş bir durumun olmadığı ancak yukarda saydığım şartlarda alınması Bakanlığın gündemindedir.

Bizler Bakanlığın alacağa kararlara saygılıyız ancak olası bir hak mağduriyeti yaşamak istemediğimizden sosyal hizmet uzmanları olarak ortak kaygılarımızı dile getirmek istedik. Kadrolu, KPSS puan üstünlüğüne göre ve branşlara adaletli bir kontenjan verilerek 3 bin personelin alınmasını talep ediyoruz. Memurlar Net aracılığıyla da Aile Bakanımız Sayın Sema RAMAZANOĞLU'na sorun ve taleplerimizin ulaşacağına inanıyoruz."

Atama Bekleyen Sosyal Hizmet Mezunları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber