Yargitay: Polislerin eylemi demokratik tepki

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Kasım 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YARGITAY, Aralık 2000'de İstanbul'da çevik kuvvet otobüsüne düzenlenen silahlı saldırıda 2 polisin şehit olmasının ardından yapılan izinsiz yürüyüşe katılan polis memurlarına verilen mahkumiyet kararlarını, eylemin ''demokratik tepki'' niteliğinde olduğuna işaret ederek, bozdu. Daire kararında, İstanbul Gaziosmanpaşa'daki olay üzerine, İzmir Bozyaka'daki hizmet binasından Konak Meydanı'na yürüyen Çevik Kuvvet polislerinin, suç teşkil etmeyen sloganlar attığı belirtildi.

Konak Meydanı'nda saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan polislerin daha sonra görevlerine döndükleri anlatılan kararda, 'Sanık polis memurlarının güvenlik güçlerine yapılan olaylara karşı seslerini duyurmak amacıyla yaptıkları eylem, içinde bulundukları üzüntü nedeniyle demokratik tepki niteliğindedir'' denildi. Kararda, 2911 sayılı yasada tanımlanan suç unsurları oluşmadığından, sanıklar hakkında beraat kararı verilmesi gerektiği kaydedildi.

'Çevik Kuvvet Yürüyüşü'' olarak adlandırılan ve İstanbul'dakinde silahların da çekildiği eylemlerle ilgili idari soruşturma başlatan Emniyet Genel Müdürlüğü de 30 polise ''24 ay kıdem durdurma'', bin 449 polise de uyarma ve çeşitli sürelerle kıdem durdurma cezası vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber