Kadınlardan Sur çıkarması

Diyarbakır'ın Sur ilçesi, 103 günlük mücadelenin ardından terörist unsurlardan temizlenirken, devlet şefkati de hemen ardından gidiyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Mart 2016 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadınlardan Sur çıkarması

Her hafta cuma namazını bölgede kılacağını açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu hafta Ankara'da, yeni anayasa ve fezlekelerin görüşüleceği AK Parti MYK ve MKYK toplantılarına katılacak. Ancak bugün Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu bölgede olacak. Sare Davutoğlu, beraberinde AK Parti'nin kadın milletvekilleriyle Diyarbakır'da olacak.

DEVLETİN ŞEFKAT SEFERİ

Sare Davutoğlu'nun Diyarbakır ziyaretine, bazı bakanların eşlik etmesi bekleniyor. Diyarbakır'a kadın çıkarması, bölge halkına devletin şefkatini göstermesi açısından da önem taşıyor. Ziyaret kapsamında Sare Davutoğlu ve beraberindekilerin bölgedeki kadınlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla biraraya gelmeleri, terörden etkilenen kesimleri ziyaretleri bekleniyor. Heyetin, halen PKK'nın yerleştirdiği mayın ve patlayıcıların temizlenmesi faaliyetlerinin sürdüğü Sur ilçesine gidip gitmeyeceği ise güvenlik çerçevesinde belirlenecek.

Göz yaşlarını tutamadı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Mogan Konuk Evi'nde düzenlenen 'Şehit Aileleri ile Buluşma' programına katıldı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan'ın eşi Hacer Ertan'ın eşinin şehit düştüğü sırada 4 aylık hamile olduğunu hatırlatmasıyla, konuşmasının büyük bölümünde duygusal anlar yaşayan Sare Davutoğlu gözyaşlarına hakim olamadı.

Kiymet Sezer 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber