Valilik'ten açıklama: 27 kişi hayatını kaybetti

Ankara Valiliği, Ankara Kızılay'daki patlamada 27 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Mart 2016 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Valilik'ten açıklama: 27 kişi hayatını kaybetti

Ankara Kızılay Güvenpark'ta 18: 35'te şiddetli bir patlama meydana geldi. Olay yerinde çok sayıda yaralı ve yanan araçların olduğu belirtiliyor. Yaralananların bölgedeki hastanelere gönderildiği öğrenildi. Patlamanın yaşandığı bölgede 10 tane otobüs durağı bulunuyor. Öte yandan ikinci bir patlama ihtimaline karşı olay yeri boşaltılıyor.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, patlamanın meydana geldiği yerde kaldırımda lüks bir aracın park halinde olduğu ve patlamanın ardından araçtan geriye sadece motorunun kaldığı iddia edildi.

Patlamanın olduğu bölgede iki belediye otobüsü ve bir sivil aracın tamamen kullanılamaz hale geldiği belirtiliyor.

"Patlama Atatürk Bulvarı üzerinde 10 tane otobüs durağının bulunduğu noktada meydana geldi. İntihar saldırısı olduğu düşünülüyor. Büyük oranda parçalanmış bir araç görünüyor. Yaralı sayısı ile ilgili net bir rakam vermek mümkün değil. Ama çok sayıda yaralı ve yanan araç var." dedi.

KIZILAY'DAKİ PATLAMAYA İLİŞKİN VALİLİK'TEN İLK AÇIKLAMA

Ankara Valiliği: "13.03.2016 Pazar günü saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Parkta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 20, hastaneye götürülürken 5 olmak üzere toplam 27 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber