Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Meteoroloji'den günlük hava tahmininin detayları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Mart 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Güney Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Afyonkarahisar, Uşak, Hatay, Osmaniye, Konya, Niğde, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevreleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey, Adana'nın güney ve doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Niğde çevreleri ile gece saatlerinde Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta ve Konya çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Siirt ve Şırnak çevreleri ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu bölgelerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Çanakkale ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Siirt ve Şırnak çevreleri ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu gece saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber