Bahçeşehir Okulları robotik dünya şampiyonu oldu

Bahçeşehir Okulları, ABD'de düzenlenen "FIRST Robotics Competition"ın New York ayağında şampiyonluk ödülünü kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2016 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçeşehir Okulları robotik dünya şampiyonu oldu

Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi "Integra 3646" takımı, ABD'de düzenlenen "FIRST Robotics Competition"ın New York ayağında şampiyonluk ödülünü kazandı.

Ödülü kazanan öğrenci grubu, Amerika dönüşünde Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel tarafından tabletle ödüllendirildi.

Öğrencileri başarılarından ötürü tebrik eden Yücel, Bahçeşehir Okulları'nın başarısıyla gurur duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ülkemizin geleceği için başarılı çocukların sayısını artırmalıyız. Bu tür yarışmalara katılan öğrencilerin üniversiteye girme oranı diğer öğrencilerden yüzde 50 daha fazlayken, hayatlarının ileri aşamalarında bilim ve mühendislik dallarında kendilerine yer bulmada da 2 kat daha şanslılar. Öğrencilerimizin kazandığı bu tür ödüller bana Türkiye'nin çok kısa bir zaman içerisinde teknolojiyi takip eden değil, üreten ülke konumuna geçeceğini gösteriyor. Bu nedenle gelecek için ümit doluyum."

Verilen bilgilere göre, Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi Integra 3646 takımı, 1994 yılından bu yana merkezi Amerika'da bulunan FIRST Vakfı tarafından düzenlenen ve her yıl 70 binden fazla gencin yer aldığı, dünyanın en prestijli robotik turnuvası FRC'nin (FIRST Robotics Competition) New York ayağında şampiyon oldu.

- Androit Androids ise Rookie All-Star ödülünü kazandı

Kazandıkları ödülle Türkiye'ye uluslararası alanda gurur yaşatan Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi ve Bahçeşehir Anadolu Lisesi öğrencileri, 27 - 30 Nisan'da ABD'nin St. Louis kentinde gerçekleştirilecek FIRST Dünya Robotik Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Bahçeşehir Okulları Bahçeşehir Anadolu Lisesi takımı "Androit Androids" ise bu yıl ilk defa katıldığı "Texas Alamo FIRST Robotics Şampiyonası"nda yeni ama güçlü ve öncü STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) çalışmaları yapan takımlara verilen "Rookie All-Star" ödülünü kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber