'Ailesi kabul etmedi, milletvekilleri taziyeye gitti'

Ekonomi Bakanı Elitaş: "Bundan bir hafta önce Ankara'da 35 canımıza kıyan teröristin, ailesinin dahi kabul etmediği cesedini alıp taziyede bulunan milletvekillerini de buradan şiddetle ve nefretle kınıyorum"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2016 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Ailesi kabul etmedi, milletvekilleri taziyeye gitti'

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Terör örgütü bu terör hadisesini ortaya çıkarırken bizi korkutmak, sindirmek, kabuğuna çekilmek için bu gayretleri gösteriyor." dedi.

Elitaş, Kayseri'de İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi organizasyonuyla 38 yardım tırının terör mağdurlarına gönderilmesi töreninde yaptığı konuşmada Beyoğlu'ndaki terör saldırısını üzülerek öğrendiklerini belirtti.

Terör konusunda sosyal medyanın yanlış kullanıldığına dikkati çeken Elitaş, şunları söyledi:

"Sabah İstanbul'da bir bomba hadisesiyle karşı karşıya kaldık. Alınan bilgiler çerçevesinde 4 insan hayatını kaybetmiş, umuyorum ve diliyorum ki bu şekilde kalacaktır. Şu gerçeği ifade etmek istiyorum: Terör örgütü bu terör hadisesini ortaya çıkarırken bizi korkutmak, sindirmek, kabuğuna çekilmek için bu gayretleri gösteriyor. Onların bu amaçlarına ulaşabilmesini korkarak, sinerek, sosyal medya dediğimiz maalesef 21. yüzyılın en önemli haberleşme aracını terör örgütünün uzantısı, onların reklam aracı haline getirdiğimiz takdirde onların ekmeğine yağ sürüyoruz demektir. O anlamda bu asılsız haberleri resmi yayın organlarından veya resmi ağızlarından duymadığınız haberlere kesinlikle inanmayın."

Teröre destek verenlerin yargıda hesap vereceğini belirten Elitaş, "Bundan bir hafta önce Ankara'da 35 canımıza kıyan teröristin ailesinin dahi kabul etmediği cesedini alıp taziyede bulunan milletvekillerini de buradan şiddetle ve nefretle kınıyorum. Kandil'de emri verenle millet tarafından seçildiğini iddia edip teröristin cenazesinde bulunup taziyede bulunanlar arasında ne fark var?" diye konuştu.

Dokunulmazlıkların kaldırılarak teröre destek veren milletvekillerinin yargı önüne çıkarılması gerektiğini vurgulayan Elitaş, şunları kaydetti:

"Buradan ana muhalefet partisinin genel başkanına diyorum ki gelin AK Parti tarafından size sunulan, teklif edilen Anayasa'nın 83. maddesinin geçici bir maddeyle sadece bugüne kadar olan 507 fezlekeyle alakalı dokunulmazlıkları kaldıralım. Kim varsa o konuyla ilgili yargı önüne çıkma imkanını sağlayalım.Terörist teröristse belasını çeksin, yargı önünde bunun bedelini, hesabını versin. Yoksa bunu cıvıtarak farklı noktalara doğru götürerek 'Öyle olmaz şu şekilde yapalım' diye Anayasa'nın 83. maddesini farklı şekilde yapalım diye sulandırmanın açıkçası bu memlekete faydası olmadığını ifade ediyorum. Bugüne kadar terörde hayatını kaybetmiş değerli kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Rabbim inşallah birliğimiz ve beraberliğimiz içerisinde, bu terör belasının bizi sindirme gayreti içerisinde olan emellerine ulaşmayacak, bir ve beraber olmayı nasip etsin."

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Şunu herkes çok iyi bilsin, ne yaparsanız yapın, hangi çürük ideolojinin ardına sığınıp hangi alçak eylemleri gerçekleştirirseniz gerçekleştirin bu millet eşkıyalara diz çökmedi, bundan sonra da çökmeyecek." dedi.

Elitaş, Kayseri Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi organizasyonuyla 38 yardım tırının terör mağdurlarına ve Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmesi için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin etkin bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Bu milletin, atalarının kanıyla çizilmiş sınırlarından terör belasını def etmek için el ele verip yiğitçe mücadele ettiğini belirten Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölücü terörün evlerinden ettiği, yakınlarından kopardığı Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın yarasını sarmak, onlara bir nebze olsun yardım eli uzatmak da Çanakkale'de peygamber kucağını kendine kabir edinmiş yüce ecdadın torunları olarak, bizlerin boynunun borcudur. Şunu herkes çok iyi bilsin, ne yaparsanız yapın, hangi çürük ideolojinin ardına sığınıp hangi alçak eylemleri gerçekleştirirseniz gerçekleştirin bu millet eşkıyalara diz çökmedi, bundan sonra da çökmeyecek."

Terör mağdurlarına yapılan yardımları çok önemsediklerinin altını çizen Elitaş, ezilenin hakkını gözetmenin devletin asli vazifesi, onların zor anında yanında bulunmanın da 78 milyon vatandaşın vicdanı vazifesi olduğunu vurguladı.

Elitaş, "İşte bu kampanya gibi milletimizin alicenaplığına delalet eden adımlarımız vesilesiyle Güneydoğu'da terör iletinin olumsuz etkilediği kardeşlerimizin yarasını saracağız. Terörün gölgesinde yaşamış, büyüyüp karnını doyurduğu topraklarımızdan terör örgütünce koparılmış kardeşlerimiz devletimizin ve milletimizin şefkatli elini yüzlerinde hissedecekler. Ancak bu bağlılığımızla bölgedeki terör def edilecek, ekonomik canlılık yeniden kazanılacak, milli bütünlüğümüz kuvvetlenecektir" diye konuştu.

Türkiye'nin mültecilere kucağını açtığını dile getiren Elitaş, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak Suriye ve Irak'taki şiddetten canlarını kurtarmak için kaçan sığınmacı kardeşlerimize ev sahipliği yapıyoruz. Bunu yaparken de tamamen insani düşüncelerle hareket ediyor, ensar ruhumuzdan esas alıyoruz. Maalesef tüm dünya bir vicdan yoksunluğu yaşıyor. Gelişmiş diye adlandırdığımız Batı ülkeleri milyonlarca savunmasız ve yardıma muhtaç mülteciye karşı gözlerine perde, kalbine de kepenk indirmiş durumda. Ancak bu trajediye sessiz kalamazdık, nitekim kalmadık da. Çünkü, şu anki mülteci dramına sessiz kalmak hem bizim mili değerlerimize hem de yüce dinimizin gerektirdiği ahlaki değerlere ters düşer. Etrafını saran ateş çemberine, hudut komşularındaki çatışma ortamına rağmen Türkiye merhametini ve insanlığını büyüterek sınır ötesine taşımıştır. Bu millet paylaşmanın kıymetini bilir. Bu devletin mazluma yardım eli uzatmasını bilir. Karşılık beklemeden destek vermeyi, şefkat, merhamet ve iyilik sunmayı kurumsallaştırmış bir ülkeyiz."

- "Her ülke her millet kendisine yakışanı yapmaktadır"

Elitaş, Türkiye'nin sosyal yardımlarda ilk sıralarda yer almasından büyük mutluluk duyduğunu vurgulayarak, her zaman mazlum insanların yanında yer alacağını dile getirdi. Bakan Elitaş, şunları söyledi:

"Bizi büyük devlet yapan İslam ümmetinin 21. yüzyıldaki sancaktarı kılan da budur. Türkiye Cumhuriyeti gerçekleştirdiği resmi insani yardımlarla dünyanın en büyük bağışçı ülkeleri arasında yer alıyor. Küresel İnsani Yardım Raporu'na göre 2014'te 1,6 milyar dolar tutarındaki resmi insani yardımla ABD ve İngiltere'nin ardından en 3'üncü en büyük bağışçı ülkeyiz. Resmi insani yardımların mili gelire oranı dikkate alındığında ise Türkiye dünyanın en cömert bağışçı ülkesidir. Her platformda güçlü şekilde savunduğumuz kalkınma yardımlarımız 3,6 milyar dolara ulaşmıştır. Türkiye olarak Suriyelilere yönelik toplam insani yardımlarımız 10 milyar doları bulmuş durumdadır. Bunu ifade ederken şeref duyuyorum. Her ülke her millet kendisine yakışanı yapmaktadır."

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve diğer davetlilerin yer aldığı törende duaların yapılmasının ardından tırlar yola çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber