Sağlık'ta, Unvan Değişikliği Sınavı

11 Kasım'da yayımladığımız haberde, Sağlık Bakanlığının unvan değişikliği sınavı açacağını ilk kez duyurmuştuk. "Sağlık Bakanlığı Personeli Unvan Değişikliği Sınav Başvuru Kılavuzu" MEB'in sitesinde yayınlandı... Sınav ücreti 95 YTL olan ve 17 Aralık Pazar Günü saat 10.00'da yapılacak sınava başvurular 13-24 Kasım 2006 tarihleri arasında kabul edilecek. Basvuru islemleri elektronik ortamda adaylar tarafından yapılacaktır. Sınavda; her unvan ve brans için kendi alanlarında, toplam 50 adet çoktan seçmeli, 4 seçenekli brans sorusu uygulanacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Kasım 2006 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Personeli Unvan Değişikliği Sınav Başvuru Kılavuzu'na ulaşmak için tıklayınız.


Sağlık Bakanlığı Personeli Unvan Değişikliği Sınav Başvuru Kılavuzu MEB'in sitesinde yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı, 1999 yılından bu yana beklenilen Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru klavuzunu nihayet yayımladı. Sınav ücreti 95 YTL olan ve 17 Aralık Pazar Günü saat 10.00'da yapılacak sınava başvurular 13-24 Kasım 2006 tarihleri arasında kabul edilecek. Basvuru islemleri elektronik ortamda adaylar tarafından yapılacaktır.

Sınavda; Saglık Bakanlıgı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Yönetmeligi hükmüne göre her unvan ve brans için kendi alanlarında, toplam 50 adet çoktan seçmeli, 4 seçenekli brans sorusu uygulanacaktır.

Sorular 20 Aralık 2006 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayınlanacaktır.

1. GENEL AÇIKLAMALAR
* Saglık Bakanlıgı Personeli Unvan Degisikligi yazılı sınavı Saglık Bakanlıgı Personel Genel Müdürlügü tarafından Millî Egitim Bakanlıgı Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü Ölçme Degerlendirme ve Açık Ögretim Kurumları Daire Baskanlıgına merkezi sistem ile yaptırılacaktır.

* Sınav 17 Aralık 2006 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskisehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon, Van ve Bartın il merkezlerinde, Millî Egitim Bakanlıgı Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü Ölçme Degerlendirme ve Açık Ögretim Kurumları Daire Baskanlıgının belirleyecegi salonlarda yapılacaktır.

* Adaylar sınavdan önce ve sonraki is gününde idari izinli sayılacaktır.

* Bu basvuru kılavuzu sadece 17 Aralık 2006 tarihinde yapılacak olan Saglık Bakanlıgı Personeli Unvan Degisikligi Sınavı için geçerlidir.

*Sınav sonuçları bir sonraki sınava kadar geçerli olacaktır.

2. BASVURU ESASLARI

2.1. BASVURU SARTLARI

Saglık Bakanlıgı Personeli Unvan Degisikligi Sınavına katılmak için;

* Ögrenim durumu itibariyle atanacagı kadro unvanını ihraz etmis olmak (Ek-2),
*Yapılacak unvan degisikligi sınavında basarılı olmak (100 tam puan üzerinden en az 70 puan alanlar
basarılı sayılacaktır).

2.2. BASVURULAR NASIL YAPILACAKTIR?
Adaylar basvuru kılavuzunu http://www.meb.gov.tr ve http://personel.saglik.gov.tr internet adreslerinden 13 Kasım 2006 tarihinden itibaren temin edecektir.

*Basvuru islemleri elektronik ortamda adaylar tarafından yapılacaktır. Basvuru islemlerinin hatasız, eksiksiz ve basvuru kılavuzuna uygun yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

* Basvuru kabulleri; 13-24 Kasım 2006 tarihleri arasında elektronik ortamda internet üzerinden yapılacaktır.

*Personel kimlik bilgileri, basvuru ve adres bilgilerinin yer aldıgı aday basvuru formunu adaylar internet üzerinden doldurup onaylayacaktır.

* Elektronik onaylama islemi yapıldıgı anda adayın basvurusu gerçeklesmis olacaktır.

* Elektronik ortamda onaylanan aday basvuru belgesinden 2 nüsha çıktı alacaktır.

* Basvuru belgesinin çıktısı aday tarafından imzalanacak , tasra teskilatında personel sube müdürü, merkez teskilatında ise ilgili sube müdürü tarafından imzalanıp mühürlenerek onaylanacaktır.

* İmzalanan e-Basvuru formunun bir örnegi adayda, bir örnegi tasra teskilatı için il saglık müdürlügünde, merkez teskilatı için ilgili sube müdürlügünde kalacaktır.

 Posta yoluyla yapılan basvurular kabul edilmeyecektir.

2.3. BASVURULARI KABUL EDEN DARELERCE YAPILACAK İSLEMLER

 Merkez teskilatı için ilgili sube müdürlükleri, tasra teskilatı için baglı oldugu il saglık müdürlügü adayın basvuru belgesini imzalayıp mühürleyecektir.

 Adayın basvuru belgesi ile birlikte diploma/çıktı belgesinin noter tasdikli suretini, onaylı hizmet cetvelini (vilayet personeli için) ve banka alındı belgesini (dekont) kontrol edecektir.

 Son basvuru tarihi itibari ile sınava basvuran adayların adı, soyadı ve unvanlarını belirtir tutanak hazırlanarak imza altına alınacaktır.

 Adayın beyan ettigi belgeleri bir dosyada tutarak kazanan adayların dosyasını daha sonra talep edildiginde kurye ile Saglık Bakanlıgı Personel Genel Müdürlügüne gönderecektir.

2.4. BASVURUNUN GEÇERSİZ SAYILDIGI DURUMLAR

Adayın;

* Basvuru islemleri belirlenen sürede gerçeklestirilmemis ve/veya basvuru formu kılavuza uygun doldurularak imzalanmamıssa,
* Basvuru formunun çesitli kısımlarına yazılan bilgilerde bir eksiklik, hata veya çeliski varsa,
* Basvuru formunun ilgili kısmı yetkili amir tarafından doldurulup onaylanmamıssa
* Aday sınav ücretini yatırdıgına dair banka alındı belgesini (dekontu) yanlıs hesap numarasına yatırırsa ya da eksik ücret yatırırsa basvurusu geçersiz sayılacaktır.

2.5. SINAV ÜCRETİ

Sınav ücreti adaylar tarafından 95 YTL olarak 13-24 Kasım 2006 tarihleri arasında;

* T.C. Ziraat Bankası Besevler Ankara Subesinin 5500537/5001 nolu protokollü sınav gelirleri hesabına
veya

* T.C. Vakıflar Bankası Ankara Merkez Subesinin 2071082/5001 nolu protokollü sınav gelirleri hesabına ?Kurumsal Tahsilât Programı? aracılıgı yatırılacaktır.

Adaylar, sınav ücreti yatırma islemi için bankaya herhangi bir havale ücreti ve benzeri giderödemeyecektir.

Banka dekontunda adayın adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve katıldıgı sınavın açık adı (Saglık Bakanlıgı Personeli Unvan Degisikligi Sınavı) bulunacaktır.

Sınav ücreti kesinlikle bankaya yatırılacaktır. Mektup, elden veya baska bir yolla sınav ücreti tahsil edilmeyecektir.

Başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen/giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, basarılı olamayan, sınavı geçersiz sayılan, birden fazla ücret yatıran ve ücret gerektirmeyen bir is için ücret yatıran adayların ödedikleri ücretler kesinlikle iade edilmeyecektir.

2.6. SINAV GİRİŞ BİLGİLERİ

Sınav Giris Bilgileri 08 Aralık 2006 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://personel.saglik.gov.tr internet adreslerinden yayınlanacaktır.

Sınav giris bilgilerini, aday T.C. kimlik numarasını girerek internetten temin edebilecektir.

Sınav giris bilgilerinde adayın kimlik bilgileri ile adayın sınava girecegi sınav bölgesi (il), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Aday, sınav giris bilgisinde yer alan sınav bölgesinde (ilinde), binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

Adaylara ayrıca sınav giris belgesi gönderilmeyecektir.

*Adayın sınavdan en az bir gün önce sınava girecegi binaya giderek, sınav salonunu görmesi önerilir.

3. SINAVLA İLGİLİ ESASLAR

3.1. ADAY SINAVA GİRERKEN YANINDA NELER BULUNDURACAKTIR?

Aday sınavda;

* Fotograflı personel kimlik kartı ile birlikte nüfus cüzdanı (pasaport, sürücü belgesi),

* En az iki adet koyu siyah ve yumusak kursun kalem,

* Kalemtıras ve leke bırakmayan yumusak silgi bulunduracaktır.

3.2. SINAVDA UYGULANACAK TESTLER
Sınavda; Saglık Bakanlıgı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Yönetmeligi hükmüne göre her unvan ve brans için kendi alanlarında, toplam 50 adet çoktan seçmeli, 4 seçenekli brans sorusu uygulanacaktır.

Sorular 20 Aralık 2006 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayınlanacaktır.

Sorular aşağıda belirtilen unvan ve branşlardan hazırlanacaktır.

Sınav Konuları / Unvan / Brans
SIRA
NO
UNVAN BRANS
1 BİYOLOG  
2 ÇOCUK GELİSİMCİSİ  
3 DİYETİSYEN  
4 EBE Lise
Önlisans
Lisans
5 HEMSİRE Lise
Önlisans
Lisans
6 FİZYOTERAPİST  
7 PSİKOLOG  
8 SAGLIK FİZİKÇİSİ  
9 SOSYAL ÇALISMACI  
10 SAGLIK MEMURU Acil Tip Teknisyeni
Anestezi Teknisyeni
Diş Teknisyeni
Laboratuvar Teknisyeni
Ortopedi Teknisyeni
Röntgen Teknisyeni
Toplum Sağlığı Teknisyeni
11 SAGLIK TEKNİKERİ Acil Tip Teknikeri
Anestezi Teknikeri
Diş Teknikeri
Laboratuvar Teknikeri
Odyometri Teknikeri
Ortopedi Teknikeri
Radyoloji Teknikeri
12 TIBBİ TEKNOLOG  
13 ODYOLOG  
14 KİMYAGER  
15 AVUKAT  
16 İSTATİSTİKÇİ  
17 TEKNİKER Elektrik
Elektronik
Makine
Bilgisayar
İnsaat
18 TEKNİSYEN İnsaat
Elektronik
Elektrik
Makine
19 MÜHENDİS Elektrik
Makine
Bilgisayar
İnsaat
20 MİMAR Mimar
Peyzaj
İç Mimar
21 MATEMATİK  
22 GRAFIKER  


3.3. SINAVIN UYGULANMASI

Sınav; 17 Aralık 2006 Pazar günü saat: 10.00'da baslayıp Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskisehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon, Van ve Bartın il merkezlerinde, tek oturum olarak yapılacak ve 70 dakika sürecektir.

Kimlik kontrollerinin ve salonlara yerlestirmenin zamanında yapılabilmesi için adayların en geç saat:09.30'da sınav giris bilgilerinde belirtilen salonda hazır bulunmaları zorunludur. Adaylar sınav salonlarında Sınav Giris Bilgilerinde belirtilen kendi sıra numaralarında oturacaktır. Adayın yerinin degistirilme yetkisi salon baskanına ait olacaktır. Gerekli kimlik kontrollerinin ve yerlestirme islemlerinin tamamlanmasını takiben, salon baskanı sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak ve adayların cevap kâgıtlarını dagıtacaktır.

Adaylar temiz, düzenli ve asırılıga kaçmayan bir kıyafetle sınava gireceklerdir.

Sınav basladıktan sonra ilk 30 dakika içinde gelen adaylar sınava alınacaktır. Sınav basladıktan sonra adayların ilk 45 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Sınava geç gelen adaylara ek süre verilmeyecektir.

Bu yasaklara uymadıgı herhangi bir yolla saptanan adayların sınavları iptal edilecek ve sınava devam etmelerine izin verilmeyecektir. Ancak, sınav görevlileri diger adayların dikkatini dagıtmamak, zaman kaybetmelerine yol açmamak açısından gerekli görürlerse kural dısı bazı davranıslarda bulunanlara sınav sırasında uyarıda bulunmayabilirler. Ancak, bu gibi adayların kimlikleri ve kusurları bir tutanakla tespit edilerek sınav evrakına eklenecektir. Bu durumdaki adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.

3.4. ADAYLARIN SINAVDA DİKKAT ETMELERİ GEREKEN HUSUSLAR

* Soru kitapçıgınızı kontrol ederek; eksik sayfa veya baskı hatası var ise salon görevlilerinden degistirilmesini isteyiniz.

* Size verilen cevap kâgıdında yazılı olan T.C. kimlik numarası, adı, soyadı bilgilerinizi kontrol ediniz.

Bilgilerinizde hata varsa salon görevlilerine söyleyerek tutanak tutulmasını isteyiniz. Adınıza düzenlenmis cevap kagıdı bulunmuyorsa veya cevap kagıdınız kullanılamayacak sekilde bozuksa size verilecek olan yedek cevap kagıdına kimliginizle ilgili bilgileri salon baskanının açıklamalarına göre
yazınız.

*Cevap kâgıdı üzerine yapacagınız tüm isaretlemeleri sadece kursun kalemle yapınız.

* Cevap kâgıdınızdaki imza bölümünü imzalayınız. Cevap kâgıdı üzerindeki aday bilgilerinde elle düzeltme yapmayınız. Bir hata varsa salon görevlilerine söyleyerek tutanak tutmalarını saglayınız. Soru kitapçıgı türünü cevap kâgıdındaki ilgili bölüme kodlayınız. Cevap kâgıdında bulunan ?Bu Bölüme Dokunmayınız? kısmına hiçbir sekilde isaretleme yapmayınız. Cevaplamalarınız sırasında ilgili soru numarasını bulup uygun seçenegi kodlayınız.

* Her soru kitapçıgının A ve B olmak üzere iki ayrı türü vardır. A kitapçıgını kullanan adaylar cevap kâgıdındaki kitapçık türü bölümünün A yuvarlagının, B kitapçıgını kullanan adaylar cevap kâgıdındaki kitapçık türü bölümünün B yuvarlagının içini karalayacaklardır.

* Cevaplarınızı, soru kitapçıgının kapagında belirtilen örnekte oldugu gibi, yuvarlagın dısına tasırmadan cevap kâgıdında ilgili seçenegi bularak isaretleyiniz. Yanlıs kodlamalarınızı düzeltirken yuvarlagın içini herhangi bir iz bırakmadan temizce siliniz.

* Her sorunun 4 (dört) seçenegi vardır. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi dogru cevaptır. Çift isaretlenmis cevaplar optik okuyucular tarafından yanlıs cevap olarak degerlendirilecektir.

* Sınav süresince cevap kâgıdınızın baskaları tarafından görülmesine izin vermeyiniz. Baskasının kâgıdına bakmayınız. Bilgisayar ortamında kopya analizi yapılacagından, ikili ve toplu kopya çektigi anlasılan adayların sınavı geçersiz sayılacaktır.

* Sorulara verdiginiz cevapları herhangi bir sekilde almanız yasaktır. Bu kurala uymayanların sınavı geçersiz sayılacaktır.

* Sınavınız bittiginde cevap kâgıdını ve soru kitapçıgını sıranın üzerinde kesinlikle bırakmayınız. Bunları salon görevlilerine teslim ederek, salon aday yoklama listesini imzalayınız.

*Sınava yanınızda; karalama kâgıdı, ders notları, telsiz, çagrı cihazı, cep telefonu, radyo, vb. araçları ve silah getirmeyiniz. Bu araçlarla sınava alınmayacagınız gibi sınav anında yanınızda bulundugunun tespit edilmesi halinde sınav kurallarını ihlal ettiginizden dolayı sınavınız geçersiz sayılacaktır.

*Soru kitapçıgına isaretlenen cevaplar, cevap kâgıdına isaretlenmedigi takdirde degerlendirme islemine alınmaz.

3.5. SINAVDA NELER TESLİM EDİLECEKTİR?

*Adaylar, sınavın bitiminde soru kitapçıgı ile cevap kâgıdını salon görevlilerine teslim edecek ve salon yoklama tutanagını imzalayacaktır.

*Salon görevlilerince; salona ait sınav evrakı adayların önünde toplanarak sınav güvenlik torbasına konulup kapatıldıktan sonra bina sınav komisyonuna teslim edilecektir.

* Bina sınav komisyonu, salonlardan gelen sınav güvenlik torbalarını ait oldukları sınav evrak kutularına koyarak seri numaralı güvenlik kilidi ile kapatacak ve görevli kuryelere tutanakla teslim edecektir.

3.6. SINAV SONUÇLARININ GEÇERSİZ SAYILDIGI DURUMLAR

* Kendine ait olmayan cevap kâgıdı kullanan,

*Kopya alma veya verme girisiminde bulunan,

* Cevaplarını soru kitapçıgına isaretleyip cevap kâgıdını bos bırakan,

*Sınav kurallarına uymadıgı tutanakla tespit edilen,

*Soru kitapçıgını veya cevap kâgıdını teslim etmeyen ya da sınav evrakına zarar veren, adayların sınavı geçersiz sayılır.

Eksik belgeleri oldugu halde salon görevlilerince yanlıslıkla sınava alınan adaylar ile salon yoklama listelerinde ismi olmadıgı hâlde sınava alınan adayların durumu incelenir, zorunlu olarak ikamet degistiren ve bölge sınav yürütme komisyonun teklifi Merkezin onayıyla yedek salonda sınava girmesi uygun olan adaylar haricindekilerin sınavı geçersiz sayılır.

3.7. CEVAP KÂGITLARININ İNCELENMESİ VE DEGERLENDİRME İSLEMLERİ

* Adayın cevap kâgıdı 2 adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur.

*Adayların sorulara verdikleri cevapların dagılımları ve aldıkları puanlar bilgi islem yöntemleriyle incelenir.

* Bu incelemelerden elde edilecek bulgular degerlendirilerek, ikili veya toplu kopya çekildigi sonucuna varılması durumunda, kopya eylemine karıstıgı belirlenen adayların sınavı iptal edilir.

*Bu incelemede ayrıca, istatistiksel yöntemler kullanılarak test puanlarının geçerliligi arastırılır, geçerli bulunmayan puanlar iptal edilir.

* Degerlendirme 100 puan üzerinden yapılarak, 70 ve üzerinde puan alan adaylar basarılı sayılır.

*Sınav sonuçları 08 Ocak 2007 tarihleri arasında Saglık Bakanlıgı Personel Genel Müdürlügü tarafından http:// personel.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Ayrıca http://www.meb.gov.tr internet adresinden de yayınlanacaktır.

*Sınav sonuçlarıyla ilgili olarak adaylara herhangi bir tebligat yapılmayacak, sonuçlar internet üzerinden ilan edilecektir.

3.8. ATAMA İSLEMLERİ

* Sınavda basarılı olanlardan sınava katılma hakkı tasımadıgı sonradan belirlenenler ile atama yapılıncaya kadar geçen sürede atama sartlarını kaybedenlerin sınavları geçersiz sayılacaktır. Atamaları yapılmıs olsa bile iptal edilecektir.

* Ataması yapılanlardan süresi içerisinde görevine baslamayanların veya atanmaktan feragat edenlerin atamaları iptal edilecektir. Yerine, basarı sırası dikkate alınmak ve müteakip sınavdan önce olmak kaydıyla en az 70 puan alan adaylar arasından atama yapılacaktır.

* Basarı notunun aynı olması halinde, ataması yapılacak personel, Saglık Bakanlıgı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Yönetmeligi ve basvuru kılavuzunun EK-1 Degerlendirme Formundaki puanlama esas alınarak tespit edilecektir.

*Tüm branslarda atama yapılabilmesi için adayların ögrenim durumu itibari ile atanacagı kadro unvanını ihraz etmis olması gerekmektedir.

* Adaylar atama ile ilgili itirazlarını Saglık Bakanlıgı Personel Genel Müdürlügüne yapacaktır.

* Sınavda basarılı olan personelin yerlestirme islemleri;

a) Avukat, İstatistikçi, Tekniker, Teknisyen, Mühendis, Matematikçi, Grafiker, Mimar, Kimyager, Tıbbi Teknolog, Saglık Fizikçisi ve Odyolog kadrolarına, ilan edilen yerler dogrultusunda yapılacak tercihler ve sınavda alınan puana göre Saglık Bakanlıgı Personel Genel Müdürlügü tarafından il emrine, sosyallestirme olarak,

b) Diger kadrolara, Personel Dagılım Cetveline göre bosluk bulunması kaydıyla öncelikle çalıstıgı birime, çalıstıgı birimde bosluk olmaması halinde ildeki diger birimlere İl Saglık Müdürlükleri tarafından sınav puanı ve tercihlerine göre, personelin çalıstıgı birimde ve ildeki diger birimlerde Personel Dagılım Cetveline göre bosluk bulunmaması halinde ilan edilen yerlere Saglık Bakanlıgı Personel Genel Müdürlügü tarafından sınav puanı ve tercihlerine göre yapılacaktır.

* Atama yapılacak unvan ve branslar ile kadro dereceleri EK-3'te belirtilmektedir.

* Atama yapılacak yerler http:// personel.saglik.gov.tr internet adresinde 13 Kasım 2006 tarihinde ilan edilecektir.

3.9. SINAV İTİRAZLARI

*Adaylar sınav sorularına itirazlarını; soruların internet üzerinden duyurulmasından itibaren en geç 8 gün içinde, sonuçlara itirazlarını sonuçların internet üzerinden duyurulmasından itibaren en geç 10 isgünü içinde T.C. Ziraat Bankası Besevler Ankara Subesindeki Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü Döner Sermaye İsletmesi'nin 5495218/5001 numaralı hesabına 5 (bes) YTL inceleme ücretini yatırdıktan sonra banka alındı belgesini (dekont) ekleyerek dilekçe ile Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügüne yapabilecektir.

* Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile imza ve adresleri olmayan, adayın T.C. Kimlik numarası belirtilmeyen dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

* Sınav Merkezinde bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopisi yargı organları dısında, aday dâhil hiçbir kisiye ya da kuruma verilemez ve gösterilemez.

EK-3 SAGLIK BAKANLIĞI UNVAN DEGİSİKLİGİ SINAVI İÇİN İLAN EDİLECEK KADROLAR

KURUMU : TASRA TESKİLATI

UNVANLAR
DERECELER
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Toplam
BİYOLOG
45
.
12
2
97
.
.
.
.
.
.
.
156
PSİKOLOG
12
5
7
.
256
.
.
.
.
.
.
.
280
ODYOLOG
.
.
.
.
37
.
.
.
.
.
.
37
SOSYAL ÇALISMACI
.
4
4
.
192
.
.
.
.
.
.
200
DİYETİSYEN
28
24
.
241
.
.
.
.
.
.
293
TIBBİ TEKNOLOG
5
3
7
8
17
.
.
.
.
.
.
40
FİZYOTERAPİST
12
.
.
.
238
.
.
.
.
.
.
250
ÇOCUK GELİSİMCİSİ
.
.
.
.
160
.
.
.
.
.
.
160
SAGLIK TEKNİKERİ
1
1
1
1
1
.
.
1000
.
.
.
1005
HEMSİRE
160
150
300
270
420
.
.
200
.
.
.
1500
SAGLIK MEMURU
100
50
80
280
.
.
1000
.
.
.
1510
EBE
28
21
50
22
60
.
.
19
.
.
.
200
SAGLIK FİZİKÇİSİ
1
3
3
4
1
.
.
.
.
.
.
12
TOPLAM
392
187
458
387
2000
.
.
.
2219
.
.
.
5643
MÜHENDİS
19
.
.
4
9
.
.
.
.
.
.
.
32
KİMYAGER
7
.
3
3
30
.
.
.
.
.
.
.
43
İSTATİSTİKÇİ
1
.
1
.
10
.
.
.
.
.
.
.
12
TEKNİKER
.
.
21
.
20
.
34
.
.
.
.
.
75
TEKNİSYEN
.
.
36
50
1
.
3
.
.
.
.
.
90
TOPLAM
27
.
61
57
70
.
37
.
.
.
.
.
252
KURUMU : DÖNER SERMAYE TESKİLATI
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
AVUKAT
.
.
.
.
115
.
.
.
.
.
.
.
115
TOPLAM
.
.
.
.
115
.
.
.
.
.
.
.
115
KURUMU :MERKEZ TESKİLAT
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
MÜHENDİS
.
.
.
2
3
.
.
.
.
.
.
.
5
MATEMATİKÇİ
.
.
.
1
.
.
.
.
.
.
.
.
1
GRAFİKER
.
.
1
1
3
.
.
.
1
.
.
.
1
MİMAR
.
.
1
4
6
.
.
.
.
.
.
.
5
TOPLAM
.
.
.
.
.
.
.
.
1
.
.
.
12
GENEL TOPLAM
419
187
520
448
2191
.
37
.
2220
.
.
.
6022

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber