'52 maddelik paket TBMM'ye sevk edildi'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2016 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'52 maddelik paket TBMM'ye sevk edildi'

Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Reform paketi çerçevesindeki eylem planı ve eğitim paketiyle ilgili bir çalışmanın da Bakanlar Kurulu gündemine geldiğini ifade eden Kurtulmuş, eylem planı içinde görülebilecek 24 maddelik bir paketin TBMM'ye sevk edildiğini söyledi.

Kurtulmuş, ayrıca eğitimde 28 maddelik bir paketin Meclis'e sevk edildiğini anlattı. Bu paketle mesleki eğitim ve stajın özendirilmesi, çıraklık eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına alınmasıyla, öğrencilerin 4+4+4'de son 4 yılda hem çıraklık hem de zorunlu eğitimini tamamlamasının amaçlandığını kaydeden Kurtulmuş, bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

TBMM'ye gönderilen eylem paketinde, çalışma hayatı ve sosyal güvenlikle ilgili konular arasında kamuoyunun önemli şekilde dikkatini çekecek "25 yaş öncesi gençlerin birikmiş genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesinin" de yer aldığını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Ayrıca 65 yaş aylıklarında kesinti ve duraksamanın olmaması, sosyal destek alanların istihdamı halinde işveren sigorta priminin karşılanması, ayrıca organize sanayi bölgesi dışındaki özel kesime ait meslek okullarında okuyan öğrencilerle ilgili hükümetin destek vermesi, iş kanununa tabi olarak çalışanların yıllık izinlerine esneklik getirilmesi, sendikaların terör mağdurlarına ayni ve nakdi yardımlar yapabilmesi, daha evvel de paylaşmıştık, kentsel dönüşüm kapsamına girmek şartıyla izinsiz yapılara elektrik ve su bağlanması çok sayıda yurttaşımızın taleplerinin içinde yer alıyor. Lise ve üniversite öğrencilerinin staja özendirilmesi, çıraklık eğitiminin altyapısının güçlendirilmesi, meslek liselerinden üniversiteye girişte öğrencilerimize ek puan verilmesiyle igili düzenlemelerin yapılması, özel mesleki ve teknik anadolu liselerinin atölye ve laboratuvarlarında üretim ve satış yapılabilmesinin zemininin hazırlanması gibi. Bunlar bir kısmı. Bugün yürürlük maddeleriyle birlikte 52 madde olan bu paket TBMM'ye sevk edildi ve ümit ediyoruz ki en kısa zamanda yasalaşacaktır."

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulunda üç konunun daha ele alınacağını, bunların taşeronda çalışan işçilerin kamuda istihdamı, sağlıkla ilgili düzenlemeler ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sorunlarının çözülmesi olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber