Cezalar hazır ama gönderecek para yok

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Kasım 2006 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖDENEK yetersizliği trafik cezalarını vurdu. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü deposunda gönderilmeyi bekleyen 812 bin adet trafik ceza makbuzu yer alıyor. Sadece 4 YTL olan pul parası ile gönderilecek olan cezaların toplam tutarı ise 100 milyon YTL.

Polisin cezaları tahsil edebilmesi için 3 milyon 156 YTL ödeneğe ihtiyacı var. Trafik polisinin de cezaların gönderilmemesinden dolayı bir kırgınlık yaşadığını söyleyen bir Emniyet yetkilisi 'Polis devlettir. Bu cezalar devlet adına kesiliyor.Cezaların adreslere gönderilememesi polisin otoritesini sarstı. Cezaların caydırıcı etkisi kalmıyor. Bazı vatandaşlar cezaları bile hatırlamıyor. Ödenek yetersizliği yüzünden zor durumda kalıyoruz. Kesilen ancak gönderilemeyen cezalar sürekli artıyor' dedi.

ÖDENEK YOKLUĞU

2005 yılında kesilen 250 bin adet trafik cezası, yaklaşık bir ay önce Maliye Bakanlığı'ndan gelen 1 milyon YTL ödenek sonrası postaya verildi. Postaya verilen 250 bin adet cezanın bir hafta içerisinde ödenmediği takdirde yasal işlemlerin başlayacağı bildirildi. Bir hafta içerisinde ödenmeyen cezaya her ay yüzde 5 faiz ekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber