12 yıllık zorunlu eğitim geliyor

Haber Giriş : 14 Kasım 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Şurası'nın açılışını yapan Bakan Hüseyin Çelik 8 yıllık zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması için çalışmalar yaptıklarını açıkladı

17. Milli Eğitim Şurası, bakanlığın Şura Salonu'nda törenle başladı. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk'ün, top sesleri Ankara'dan duyulurken Maarif Kongresi'ni topladığını belirterek, böylece Atatürk'ün şartlar ne olursa olsun en önemli gündemin eğitim olduğunu gösterdiğini vurguladı.

ORTA ÖĞRETİM

TÜRKİYE'NİN 3 sınıflı köy ilköğretim okullarından 5 sınıflı ilköğretim okullarına ve daha sonra 8 yıllık zorunlu eğitime ulaştığını belirten Çelik, şu anda 12 yıllık zorunlu eğitimin çalışmalarının yapıldığını söyledi.

BAKAN Çelik, çocukların küçük yaşlardan itibaren büyük bir yarış içine sokulmasının, onların beden ve ruh sağlıklarını bozacak bir yapılanmanın, Şura'da konuşulması gereken meseleler olduğunu kaydetti.

OKULDA ŞİDDET

SPORDAN sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin de öğretmenlerini döven, bıçaklayan öğrencilere sıkça rastlandığına dikkati çekti. Şahin, ?(Bana bir harf öğretenin kölesi olurum) diyen bir kültürden gelen toplumda bunlar kamu vicdanını yaralıyor. Neden çocuklarımız bu hale düştü? Bu konunun Şura'da tartışılması gerekiyor' diye konuştu. Şura cuma günü sona erecek.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber