Öğrenci yurtları ev kiralarını düşürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2006 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak'ta evsahiplerinin, üniversite öğrencilerine yüksek bedellerle ev kiralama dönemi sona erdi. Şehirde kurulan öğrenci yurtlarının ihtiyacı karşılar hale gelmesi evlere talebi, dolayısıyla kiraları düşürdü. Üniversitelilerin evlerde oturmak zorunda olduğu zaman 600-750 YTL seviyelerinde gezen kiralar, şimdi 250 YTL'ye kadar geriledi.

Üniversite bulunan yerlerde ev kiralarının yüksekliği alışılmış bur durumdur. Hattâ evsahipleri, mevcut kiracılarını çıkarıp çok daha yüksek fiyatlarla evinin öğrencilere kiralamak ister. Bir süre önceye kadar Uşak'ta da böyle sürüp giden durum tersine döndü. Şu anda Uşak'ta toplam 38 öğrenci yurdu var ve bunların çoğu üniversitelilere yönelik. Bu yurtların kapasitesi yeterli olduğu için ev kiralayan öğrenciler yok denecek kadar azaldı. Önceleri çeşitli bahanelerle kiracısını çıkarıp evini öğrencilere daha yüksek bedele kiralayanlar, şimdi yarı fiyatına kiracı arıyor.

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, öğrencilere ev kiralayanlara çağrıda bulunarak, üniversitelilere sahip çıkmalarını istedi. Öğrencilerin özellikle son iki yıldır 500 ile bin YTL arasındaki yüksek kiralardan şikayetçi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bayraklı, "Bu yıl öğrenci artışımız olmadı. Sadece mezun olanların yerine öğrenci aldık. Yurtlar da çoğalınca ev kiralayan çok az kaldı. Böylece öğrenciler uygun fiyata ev buldu." dedi.

Uşak'ta emlakçılar ise şimdilerde sobalı evlere 200-300, doğalgazlı kaloriferli evlere 350-400 YTL'ye kiracı arıyor. Yurttaş Emlak'ın sahibi Himmet Yurttaş, daha önce öğrencilerden büyük medet uman evsahiplerinin hesabının tutmadığını söyledi. Lüks evlerin kiralarının bile düştüğünü kaydeden Yurttaş, "Elimde 25-30 tane lüks ev var. Daha önce öğrenciye 750 YTL civarında kira biçiyorduk. Öğrenci bulamayınca 300-400 YTL'ye kadar düşürdük." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber